Tröskeltest

Vid ett tröskeltest undersöker vi om din hud har normal ljuskänslighet.

Testet tar cirka 20 minuter att utföra. Besöket som helhet tar minst en halvtimme.

Smörj inte in ryggen med salva eller kräm samma dag som du ska komma hit.

Tröskeltestet går till så att vi belyser små områden på ryggen med olika doser av långvågig och kortvågig UV-ljus för att undersöka hur du tål ljuset. Strålningen är densamma som finns i den naturliga solen.

Den kortvågiga belysningen tar 2,5 minuter och den långvågiga belysningen tar 18 minuter. Under tiden måste du sitta helt stilla.

En av våra undersköterskor är med dig hela tiden. Det känns inte varmt och gör inte ont alls. Efter belysningen är du klar och du ska inte återkomma förrän nästa dag.

24 timmar efter belysningen återkommer du till oss och en läkare avläser din rygg och ser om det finns rodnader för vissa doser av ljuset.

Utifrån hur huden reagerat kan vi bedöma vilken diagnos du har och vilka behandlingar som kan vara aktuella.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter