Hematologi

Hematologi och Koagulation är en komplett hematologisk verksamhet som handlägger patienter med alla typer av maligna och benigna sjukdomstillstånd och har verksamhet i både Lund och Malmö.

Vi har ett regionansvar  inom i första hand akut leukemi och stamcellstransplantation samt ett nationellt ansvar tillsammans med Stockholm och Göteborg för handläggning  av patienter med ärftliga blödningspredisponerande rubbningar.

Vi organiserar och leder även arbetet inom Koagulationscentrum som utgör en funktionell enhet tillsammans med flera av sjukhusets andra specialistmottagningar.

Forskning

Klinisk koagulationsforskning är en del av Koagulationscentrum Malmö, som är ett högspecialiserat centrum (HKC) för blödnings- och trombossjukdomar inom Region Skåne. Kombinationen av både klinisk och kemisk kompetens är unik och omfattar dels Koagulationsmottagningen som är en enhet inom Medicinmottagningen, dels Koagulationslaboratoriet som är en enhet inom Klinisk kemi vid Skånes universitetssjukhus. HKC koagulation är rikscentrum för utredning av patienter med blödnings- och trombossjukdomar och patienter eller blodprover skickas från i stort sett hela landet för utredning.

Koagulationsverksamheten i Malmö utnämndes 1974 till Skandinaviens enda International Treatment and Training Center av World Federation of Hemophilia. I denna egenskap har vi tagit emot många blödarsjuka patienter från andra länder för utredning och behandling, ofta av svåra komplikationer till sjukdomen. Vi har också ofta utländska läkare och annan sjukvårdspersonal hos oss för träning.

Utbildning

Vi tar emot studenter från både läkar- och sjuksköterskeprogrammet. Hematologiverksamheten är en klinisk utbildningsenhet. Där handleder vi studerande och lärare från utbildningarna till arbetsterapeut, läkare, sjukgymnast och sjuksköterska i omhändertagande av patienter.

Vi satsar också på internutbildningar för vår personal,
bland annat kliniska fördjupningsutbildning för sjuksköterskor.

Jobba hos oss

Jobba på Sus

Lediga tjänster just nu

Du är också välkommen att skicka in sponta spontana intresseanmälningar/ansökningar direkt till någon våra avdelningar och mottagningar.

Vad är problemet med sidan?

Vad är problemet med sidan?


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter