Obesitasmottagning Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi hjälper dig som är över 18 år och önskar hjälp med behandling av fetma. Vi erbjuder beteendeinriktad gruppbehandling baserat på KBT, fysisk aktivitet och kostrådgivning. Målet är att med stöd, kunskap och verktyg hjälpa dig att uppnå hälsosam och hållbar viktnedgång.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss, via våra e-tjänster.

Egenremiss via 1177 Vårdguidens e-tjänst

Mer information om egenremisser

Om du uppfyller remisskriterierna kommer du att kallas till ett informationsmöte där vi berättar mer om vår gruppbehandling.

För att bli aktuell för behandling hos oss krävs att du:

  • Har har haft ett BMI 35 eller mer i minst fem år.
  • Har haft BMI 30 eller mer i minst fem år i kombination med fetmarelaterad komplicerande sjukdom såsom typ-2 diabetes eller svår sömnapné.
  • Ska ha gjort upprepade försök att gå ned i vikt varav, varav minst ett med stöd inom vården.
  • Är väl motiverad till viktnedgång och införstådd med omfattande varaktiga förändringar av levnadsvanor.
  • Även du som har allvarlig hormonsjukdom och/eller störningar i ämnesomsättningen efter obesitaskirurgi kan söka hjälp hos oss.

Ditt besök hos oss

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte har avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Meddela oss i god tid om du behöver en tolk, så bokar vi det åt dig.

På mottagningen betalar du för besöket med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset särskilda kassor. Besöket är avgiftsfritt för dig under 20 år och över 85 år.

Hitta kassa för kontantbetalning

Före besöket

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Kom ihåg att ta med legitimation.

Under

Kom i god tid och anmäl ditt besök i receptionen.

Efter besöket

Vid hemgång får du information om uppföljning.

Vi som jobbar här

Hos oss kan du få träffa läkare, sjuksköterska, sjukgymnast, dietist och psykolog.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter