Handkirurgimottagning rehabilitering Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi tar hand om dig med olika sjukdomar och skador på händerna som behöver högspecialiserad rehabilitering. Vi erbjuder utredningar och behandlingar för både vuxna och barn och ger dig instruktioner om hur du ska träna och hur du ska klara din vardag på bästa sätt.

För dig som fötts med missbildning, avsaknad av en hand/arm eller blivit amputerad senare i livet, har vi ett särskilt dysmeli- och armprotesteam.

Så söker du vård hos oss

För att få en besökstid till oss krävs att du har en pågående läkarkontakt inom handkirurgin.

Ditt besök hos oss

Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Före besöket

Ta med dig:

  • legitimation
  • eventuellt högkostnadskort
  • eventuell ortos (skena) som du fått av din arbetsterapeut.

Var vänlig undvik starka dofter av hänsyn till allergiker.

Under

När du kommer till oss ska du anmäla dig i kassan på plan 1, därefter tar du dig till väntrummet på plan 4.

Vi tar bara emot kortbetalning, inga kontanter.

Dysmeli- och armprotesteamet

Vi är dysmeli- och armprotesteamet

För den som fötts med missbildning eller avsaknad av en hand eller arm eller som senare i livet blir amputerad, kan sjukvårdens insatser behövas för att få det dagliga livet att fungera.

I detta syfte finns Dysmeli- och armprotesteamet som är ett samarbete mellan Handkirurgi, Skånes universitetssjukhus och Aktiv Ortopedteknik

Dysmeli- och armprotesteamet består av arbetsterapeut, handkirurg, kurator, ortopedingenjör samt sjukgymnast vars yrkeskunskaper föräldrar, patienter i alla åldrar och anhöriga erbjuds ta del av som hjälp i habiliterings- eller rehabiliteringsprocessen.

Kontaktpersoner för teamet är:
Freyja Kristjansdottir, arbetsterapeut
Ulrika Wijk, arbetsterapeut

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter