Sjukhusbiblioteket Malmö

Sjukhusbiblioteket finns för dig som är patient, närstående, personal och allmänhet. Här kan du låna böcker, tidningar, musik och film för barn och vuxna. Du kan använda våra datorer och få hjälp med att hitta information.

På grund av skärpta restriktioner är biblioteket helt stängt till och med 3 maj 2021. Om du behöver biblioteksservice kontakta oss via mail eller telefon. Tänk på att du alltid har tillgång till våra e-böcker och e-ljudböcker.

Patientforum

Hos Patientforum, som är en del av sjukhusbiblioteket, finns personal som kan hjälpa dig att hitta information om hälsa, sjukdomar, behandlingar, patienträttigheter och handikapporganisationer. Vi ordnar även föreläsningar och patientutbildningar i Malmö och Lund.

Föreläsningar och patientutbildningar arrangerade av Patientforum

För barn och ungdomar

Vår barnbibliotekarie går ut med en bokvagn till alla barnavdelningar varje vecka. Där finns litteratur och annat material för barn och personal.

Om du är barn eller ungdom och inlagd på sjukhuset kan du låna en egen tavla från vår konstsamling, Artoteket, att ha på ditt rum. Ring eller maila så kommer vi och visar vilka tavlor du kan välja mellan!

Låna böcker, musik och film

Sök böcker, musik och film i bibliotekets katalog

Vad är problemet med sidan?

Vad är problemet med sidan?