Öppettider
- Mån-Fre 07.45-16.00
Telefontider
- Mån-Tors 08.30-15.00
- Fre 08.30-13.00
Till oss kommer barn och unga som ännu inte har fyllt 18 år, för att behandlas för långvarig smärta. Smärtan ska ha varat i mer än tre månader och kan till exempel vara huvudvärk, magont eller smärta i muskler, leder, rygg och nacke.
För att komma hit ska ni tidigare ha undersökt orsaken till smärtan, och ni kan komma hit även om man inte har kunnat hitta en förklaring till den.
När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.
Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egen vårdbegäran, via våra e-tjänster eller blanketten nedan.
När remissen kommer till oss kallar vi dig och dina föräldrar till ett första bedömningsbesök.
Ni får även formulär hemskickade. Formulären hjälper oss att få en uppfattning om hur din livssituation ser ut. Det är viktigt att dessa skickas tillbaka till oss i god tid innan första besöket.
Alla som kommer till oss får träffa en läkare, psykolog och fysioterapeut vid första besöket. Då bedömer vi om vi tror att vår behandling kan hjälpa dig.
Räkna med att besöket tar hela dagen i anspråk.
Det finns tid avsatt för en kort fika på förmiddagen. Lunch finns att inhandla på sjukhusområdet.
På eftermiddagen sammanfattar vi dagen och diskuterar fortsatta åtgärder som kan innebära vidare behandling hos oss eller vidare rekommendationer.
Den behandling vi erbjuder går ut på att du successivt ska kunna komma tillbaka till det liv som du vill ha och som du nu har svårt att leva på grund av smärta och följderna av den.
Behandlingen, som baseras på kognitiv beteendeterapi (KBT), genomförs i regel en gång i veckan i ungefär tre månader med främst besök hos psykolog och fysioterapeut.
Även dina föräldrar är en viktig del av behandlingen och träffar oss vid några tillfällen under behandlingsarbetet. En viktig del av behandlingen är att du och dina föräldrar övar hemma på de saker som ni har lärt er här.
Du kan lämna synpunkter på vården på flera olika sätt. Till exempel genom att kontakta mottagningen eller avdelningen där du fick vård eller behandling. På 1177.se kan du läsa om fler sätt att lämna synpunkter och vilket stöd du kan få.