Käkkirurgi Skåne

Vi är en av Sveriges största och ledande verksamheter inom käkkirurgi.

Vi har mottagningar på Skånes universitetssjukhus, Helsingborgs lasarett och Centralsjukhuset i Kristianstad. Verksamheten styrs från Sus där vi även koncentrerat behandlingar av sällandiagnoser och tandreglering.

Inom verksamheten arbetar käkkirurger, käkortopeder, oral medicinare, specialisttandsköterskor och medicinska sekreterare.

Vi som arbetar med käkkirurgi behandlar och utför högspecialiserade operativa ingrepp i munhålan och omgivande vävnader. Det kan röra sig om att operativt avlägsnande av tänder, installera tandimplantat, rekonstruera käkben, behandlingar av munslemhinnas sjukdomar eller olika käkledssjukdomar.

Vi har en av Sveriges största verksamheter inom käkställningskorrigerande kirurgi.

Vi är också engagerade i LKG-teamet (Läpp-käk-gomspalt) som är ett samarbete med öron-näsa-hals och plastikkirurgin med flera. Inom teamet behandlar vi barn som föds med ansiktsavvikelser i käkområdet. 2016 fick verksamheten Region Skånes pris Diabasen för sina goda resultat.

Totalt arbetar 50 personer inom vår verksamhet.

Käkkirurgi Skåne ingår i verksamhetsområde specialiserad kirurgi. Verksamhetschef är Katarina Bexelius.

Forskning

Vi forskar framgångsrikt på en rad områden som ortognatkirurgisk planering, osteonekros och  behandling av käkledssjukdomar.

Forskning vid Skånes universitetssjukhus

Utbildning

Vi tar emot studenter från både läkar- och tandläkarprogrammet.

Student på Sus

Din utveckling på Sus

Jobba hos oss

Vi välkomnar såväl nyutbildade som erfarna inom alla professioner. Vi ligger i framkant när det kommer till käkkirurgi vilket gör arbetet här utvecklande, utmanande och lärorikt.

Välkommen med din ansökan!

Jobba på Sus

Lediga tjänster just nu

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter