Thorax

Vi utför kirurgiska ingrepp i hjärtat, lungorna och bröstkorgen. Vi är störst i Sverige på området, och arbetar dygnet runt med patienter från stora delar av landet.

Vi är ett av två sjukhus som sedan år 2008 har rikssjukvårdsuppdrag för hjärt- och lungtransplantation. Det innebär att vi tar hand om patienter från Stockholmsområdet, östra och södra Sverige. Ett annat rikssjukvårdsuppdrag är att operera vuxna med medfödda hjärtfel (guch) som är i behov av kirurgi.

Vi är del av verksamhetsområde Thorax och kärl, som har cirka 450 anställda. Tillförordnad verksamhetschef är Lars Algotsson.

Forskning

Ett viktigt mål med vår forskning är att utveckla nya och bättre metoder inom thoraxkirurgi och anestesi. Många av våra projekt binder ihop frågeställningar i den dagliga vården med kliniska studier och experimentell forskning.

Särskilt transplantationsforskningen har utökats kraftigt de senaste åren och nått stora framsteg. Vi satsar också allt mer på att utveckla omvårdnaden för att se till våra patienters samtliga behov.

Avdelningen för thoraxkirurgi, Lunds universitet

Avdelningen för anestesiologi och intensivvård, Lunds universitet

Forskning vid Skånes universitetssjukhus

Utbildning

Verksamheten är utbildningsmottagning för läkarstudenter från Lunds universitet. Vi erbjuder även läkarkolleger från andra europeiska länder utbildningsmöjligheter hos oss. Vi handleder även blivande arbetsterapeuter, sjukgymnaster och sjuksköterskor i omhändertagandet av patienter.

Student på Sus

Jobba hos oss

Thorax i Lund är en spännande och utvecklande arbetsplats med individbaserat ledarskap där teamarbetet är en självklarhet.

Du som vill veta mer om vår verksamhet är alltid välkommen att höra av dig till områdeschef Maria Nygren på 046-17 34 34 eller maria.nygren@skane.se.

Om du söker läkarvikariat vill vi att du kontaktar igor.zindovic@skane.se.

Jobba på Sus

Lediga tjänster just nu

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter