Hjärtmottagning arytmi och pacemakeroperation Lund

Hitta hit

Mottagningen ligger på sjukhusområdet i Lund. Observera separat ingång från Lasarettsgatan! Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset.
Visa på karta

Visa telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi utreder dig som har hjärtrytmrubbningar, till exempel hjärtrusningar, väldigt långsamma hjärtrytmer eller extraslag. Vi följer dessutom upp dig som har pacemaker eller tidigare har vårdats på sjukhus för rubbningar av hjärtats rytm.

I anslutning till mottagningen finns vår operationsverksamhet, där vi opererar in pacemaker eller ICD.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan också komma hit akut om du redan är inlagd på en vårdavdelning.

Du som har fått en tid bokad för operation måste alltid kontakta oss för att tacka ja eller nej till behandlingen. Vi rekommenderar att du loggar in på e-tjänsterna för att lämna ditt svar.

Ditt besök hos oss

Om du ska opereras är det viktigt att du förbereder dig på rätt sätt hemma. Läs din kallelse noga och se information under rubriken Behandlingar och undersökningar.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet. 

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Ta med dig:

  • legitimation
  • lista över mediciner som du tar
  • eventuellt högkostnadskort eller frikort

Vi som jobbar här

Här möter du sjuksköterskor, läkare, undersköterskor, kirurger, biomedicinska analytiker och medicinska sekreterare. 

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.