Hjärtmottagning Malmö

Hitta hit

Mottagningen ligger på sjukhusområdet i Malmö. Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången). På hållplats Tandvårdshögskolan kan du lätt byta från stadsbuss till linje 99 sjukhusbussen och stiga av på hållplats Sus Mitt. Bussen är gratis.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du för att undersökas och behandlas för en hjärtsjukdom. Det kan till exempel vara kärlkramp, rytmrubbningar i hjärtat, hjärtsvikt eller problem med hjärtats klaffar. Vi undersöker och behandlar även dig som får återkommande svimnings- och yrselanfall.

Du kommer hit om du nyligen har vårdats på en hjärtavdelning eller om du tidigare har fått en pacemaker eller inopererad defibrillator (ICD).

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egen vårdbegäran, via våra e-tjänster.

Lider du av svimningsbesvär?

Du som lider av svimningsbesvär och övergående medvetandeförlust kan
skicka in en egen vårdbegäran till vår synkopemottagning för utredning. Välj då e-tjänsten "Egen vårdbegäran synkope".

Ditt besök hos oss

Just nu får du inte ta med någon till ditt besök hos oss. Det är för att minska smittspridningen av coronaviruset. I vissa fall kan din närstående istället vara med via röst- eller videosamtal på din telefon. Ibland kan vi göra undantag från besöksförbudet, till exempel utifrån patientens tillstånd och för en vårdnadshavare utan symtom.

Kom ihåg att ta med legitimation.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Under

Som ny patient hos oss får du träffa en hjärtläkare som undersöker dig och gör en första bedömning.

Du som har svimnings- eller yrselanfall kan få göra ett tippbrädetest så att vi kan utreda vilken behandling som är bäst för dina besvär.

Efter besöket

Ofta fortsätter du att gå till din ordinarie läkare när vår utredning är klar.

Vad är problemet med sidan?

Vad är problemet med sidan?