Hjärtmottagning Malmö

Hitta hit

Mottagningen ligger på sjukhusområdet i Malmö. Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som har vårdats på Hjärtavdelning eller du som har remitterats hit av en annan vårdgivare för misstänkt kärlkramp, rytmrubbning i hjärtat, hjärtsvikt eller problem med hjärtats klaffar.
Vi utreder och behandlar dig som har återkommande svimnings- eller yrselanfall.

Du som tidigare har fått en pacemaker eller inopererad defibrillator (ICD) får din uppföljning genom oss. Ofta kan vi göra dessa rutinkontroller på distans, så att du inte behöver besöka sjukhuset.

Vi tar även emot patienter via remiss från andra vårdgivare, till exempel från läkare på vårdcentralen.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss. Kontakta oss för mer information om hur du går tillväga.

Lider du av svimningsbesvär?

Du som lider av svimningsbesvär och övergående medvetandeförlust kan
skicka in en egenremiss till vår synkopemottagning för utredning.

Egenremiss synkopemottagning

Ditt besök hos oss

Kom ihåg att ta med legitimation.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Under

Som ny patient hos oss får du träffa en hjärtläkare som undersöker dig och gör en första bedömning.

Du som har svimnings- eller yrselanfall kan få göra ett tippbrädetest så att vi kan utreda vilken behandling som är bäst för dina besvär.

Efter besöket

Ofta fortsätter du att gå till din ordinarie läkare när vår utredning är klar.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter