Från och med 26 mars finns Hjärtmottagningen i nya lokaler. De nya lokalerna ligger på Carl-Bertil Laurells gata 9, hisshall B, entréplan.

Hjärtmottagning Malmö

Hitta hit

Mottagningen ligger på sjukhusområdet i Malmö. Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som har en misstänkt rytmrubbning i hjärtat, hjärtsvikt eller problem med hjärtats klaffar. Du kommer oftast till oss efter att din ordinarie läkare skrivit en remiss. Som ny patient hos oss får du träffa en hjärtläkare som undersöker dig och gör en första bedömning.

Du som tidigare har fått en pacemaker eller inopererad defibrillator (ICD) får din uppföljning genom oss. Ofta kan vi göra dessa rutinkontroller på distans, så att du inte behöver besöka sjukhuset.

Även du som får svimnings- eller yrselanfall kan komma till oss för utredning om din läkare misstänker problem med att reglera blodtrycket. Genom ett speciellt test med tippbräda kan vi undersöka vilken behandling som är bäst för dina besvär.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss. Kontakta oss för mer information om hur du går tillväga.

Ofta fortsätter du att gå till din ordinarie läkare när vår utredning är klar.

Ditt besök hos oss

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Kom ihåg att ta med legitimation.

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Vi som jobbar här

På mottagningen möter du sjuksköterskor, läkare, undersköterskor och biomedicinska analytiker.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.