Hjärtmottagning Malmö

Hitta hit

Mottagningen ligger på sjukhusområdet i Malmö. Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som har vårdats på Hjärtavdelning eller du som har remitterats hit av en annan vårdgivare för misstänkt kärlkramp, rytmrubbning i hjärtat, hjärtsvikt eller problem med hjärtats klaffar.
Vi utreder och behandlar dig som har återkommande svimnings- eller yrselanfall.

Du som tidigare har fått en pacemaker eller inopererad defibrillator (ICD) får din uppföljning genom oss. Ofta kan vi göra dessa rutinkontroller på distans, så att du inte behöver besöka sjukhuset.

Vi tar även emot patienter via remiss från andra vårdgivare, till exempel från läkare på vårdcentralen.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss. Kontakta oss för mer information om hur du går tillväga.

Lider du av svimningsbesvär?

Du som lider av svimningsbesvär och övergående medvetandeförlust kan
skicka in en egenremiss till vår synkopemottagning för utredning.

Egenremiss synkopemottagning

Ditt besök hos oss

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte har avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Kom ihåg att ta med legitimation.

Meddela oss i god tid om du behöver en tolk, så bokar vi det åt dig.

Under

Som ny patient hos oss får du träffa en hjärtläkare som undersöker dig och gör en första bedömning.

Du som har svimnings- eller yrselanfall kan få göra ett tippbrädetest så att vi kan utreda vilken behandling som är bäst för dina besvär.

Efter besöket

Ofta fortsätter du att gå till din ordinarie läkare när vår utredning är klar.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter