Barn- och ungdomsavdelning dagkirurgi och post-op Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Vi tar hand om barn och ungdomar mellan 3 månader upp till 20 år i samband med operation som görs över dagen. Vi tar också hand om barn och ungdomar som behöver läggas in på sjukhuset efter en operation eller undersökning och som behöver vård under en eller flera dagar.
Alla operationer och undersökningar sker under narkos.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

På dagkirurgin sker operationer och undersökningar och efteråt kommer barnet till post-op-salen, det vill säga en sal för de som har blivit opererade.

På post-op får barnet vakna i lugn och ro av sig själva när narkosmedicinen går ur kroppen. Det är viktigt att du som närstående tänker på att prata tyst och att du har din mobil på flygplansläge för att inte störa ditt eller något annat barn. Endast en förälder i taget får sitta hos sitt barn.

På grund av utrymmesskäl är det bara barnets föräldrar eller vårdnadshavare som kan besöka avdelningen.

Eftersom det är vanligt att barn fastar inför operationer och undersökningar får du inte äta medhavd mat inne på avdelningen.

Ytterplagg lämnas på respektive patientrum.

Sprita dina händer noga innan du besöker vår avdelning och avstå från besök om du är förkyld eller liknande.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter