Öron-näsa-halsmottagning audiologi Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi tar emot dig som behöver specialisthjälp med hörselrelaterade öronproblem.
Vi samarbetar med Hörselenheten vuxna Malmö samt Hörselenheten barn och ungdom Lund som har tillgång till kurator, psykolog, hörsel- och specialpedagog vid behov.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss, via blanketten nedan.

Egenremiss öron-näsa-halsmottagning audiologi.

Mer information om egenremiss

Vi kan bland annat hjälpa:

  • Barn och ungdomar upp till 19 år med hörselproblematik.
  • Du som är äldre än 19 år och har en öronåkomma som inte är åldersrelaterad.
  • Du som är äldre än 19 år och har behov av hörselteknisk rehabilitering där orsaken till behovet inte beror på åldrande eller är en medfödd hörselnedsättning.
  • Du som är i behov av kokleaimplantat eller benförankrad hörapparat.
  • Du som har tinnitus.

Ditt besök hos oss

På mottagningen betalar du för besöket med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset en särskild kassa. Besöket är avgiftsfritt för dig under 20 år och över 85 år.

Hitta kassa för kontantbetalning

Före besöket

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte har avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Meddela oss i god tid om du behöver tolk, så bokar vi det åt dig.

Under

Kom i god tid och anmäl ditt besök i receptionen.

Efter besöket

Vid hemgång får du information om uppföljning.

Vi som jobbar här

Hos oss kan du få träffa audiologer, öron-näs-halsläkare, audionomer, ingenjörer, logopeder, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Eftersom vi på SUS har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter