Kärlavdelning endovaskulär Malmö

Hitta hit

Avdelningen ligger på sjukhusområdet i Malmö. Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till hållplats Tandvårdshögskolan. Närmaste busshållplats därefter är Södervärn. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången). På hållplats Tandvårdshögskolan kan du lätt byta från stadsbuss till linje 99 sjukhusbussen och stiga av på hållplats Sus mitt. Bussen är gratis.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du för att röntga eller operera blodkärlen. Vi behandlar bland annat blodproppar och stoppar blödningar från kärlens insida. Vi sätter även in och tar bort venportar, som är små dosor som används för att ge behandlingar direkt i blodet under en längre tid.

E-tjänster

Ditt besök hos oss

På den här avdelningen kan vi inte ta emot besök av närstående 

Anledningen är att lokalernas utformning gör det svårt att hålla de fysiska avstånd som krävs för att undvika smittspridning.  

Det går naturligtvis bra att ha kontakt med nära och kära via telefon och videosamtal.  När ni har videosamtal är det viktigt att andra personer inte hamnar i bild. Tänk också på att visa hänsyn till de runt omkring dig genom att ha samtalet på låg volym. 

Vid särskilda fall kan vår personal göra undantag från besöksförbudet.
 

Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Kom ihåg att ta med legitimation.

Läs din kallelse noga och följ i första hand de instruktioner du fått där. Här följer några generella saker att tänka på när du ska besöka oss.

Före besöket

Kvällen före behandlingen ska du duscha med de bakteriedödande tvättsvampar som du fått hem. Följ de medföljande instruktionerna.

På morgonen ska du ta dina mediciner som vanligt. Det går bra att äta en lätt frukost, och du bör dricka minst två glas vatten.

Under

När du kommit till oss får du bland annat en venkateter, en nål med en tunn plastslang, som du kan få läkemedel eller vätska genom under ingreppet. Vi kommer även att ta bort eventuell hårväxt vid stickstället i ljumskarna.

Du får lokalbedövning och eventuellt lugnande medicin, men är oftast vaken under ingreppet. Efteråt får du stanna på avdelningen i 4-6 timmar, och då går det bra för anhöriga att besöka dig.

Efter besöket

Du ska inte köra bil direkt efter behandlingen, och första dygnet hemma rekommenderar vi att du har en närstående hos dig om du skulle behöva hjälp. Undvik tunga lyft de första dagarna efter behandlingen. 

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter