Kärlavdelning endovaskulär Malmö

Hitta hit

Avdelningen ligger på sjukhusområdet i Malmö. Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till hållplats Tandvårdshögskolan. Närmaste busshållplats därefter är Södervärn. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Hit kommer du för att undersökas med kärlröntgen eller genomgå en operation på blodkärlen. Vi behandlar bland annat blodproppar och stoppar blödningar med olika tekniker från insidan av kärlen. Vi sätter även in och tar bort subkutana venportar, som används för att ge långvariga behandlingar direkt in i blodet.

Ditt besök hos oss

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte har avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Meddela oss i god tid om du behöver en tolk, så bokar vi det åt dig.

Kom ihåg att ta med legitimation.

Läs din kallelse noga och följ i första hand de instruktioner du fått där. Här följer några generella saker att tänka på när du ska besöka oss.

Före besöket

Kvällen före behandlingen ska du duscha med de bakteriedödande tvättsvampar som du fått hem. Följ de medföljande instruktionerna.

På morgonen ska du ta dina mediciner som vanligt. Det går bra att äta en lätt frukost, och du bör dricka minst två glas vatten.

Under

När du kommit till oss får du bland annat en venkateter, en nål med en tunn plastslang, som du kan få läkemedel eller vätska genom under ingreppet. Vi kommer även att ta bort eventuell hårväxt vid stickstället i ljumskarna.

Du får lokalbedövning och eventuellt lugnande medicin, men är oftast vaken under ingreppet. Efteråt får du stanna på avdelningen i 4-6 timmar, och då går det bra för anhöriga att besöka dig.

Efter besöket

Du ska inte köra bil direkt efter behandlingen, och första dygnet hemma rekommenderar vi att du har en närstående hos dig om du skulle behöva hjälp. Undvik tunga lyft de första dagarna efter behandlingen. 

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter