Malign hypertermimottagning Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du för att undersöka om du har den ärftliga muskelsjukdomen malign hypertermi.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

För att söka vård hos oss behöver du en specialistvårdsremiss (utställd på ett 1 år). Kontakta ditt hemsjukhus för att få en sådan.

När vi har fått din remiss bedömer vi huruvida utredning kan ske med blodprovstagning (genetisk analys) och/eller muskelbiopsi.

Ditt besök hos oss

Om du bor i en annan del av Sverige tillbringar du natten före utredningen på Patienthotellet i Lund. Vi bokar övernattning åt dig. På morgonen kommer du till vår ankomstavdelning.

Om det visar sig att du har malign hypertermi får du information av oss om vad du ska tänka på. Bland annat är det viktig att du berättar om din diagnos för narkosläkaren inför en operation så att narkosen kan genomföras med säkra läkemedel.

Så informerar du om din diagnos

Om du har malign hypertermi kan du kontakta oss för att få informationsmaterial som kan användas när du har kontakt med andra vårdgivare. Materialet består av ett kort med information om vilka narkosmedel som inte får användas samt neonfärgade varningslappar att klistra på patientbrickor och journaler.

Vi har också information om diagnosen på engelska och andra språk, vilket kan kännas tryggt att ha med om du reser utomlands. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Just nu får du inte ta med någon till ditt besök hos oss. Det är för att minska smittspridningen av coronaviruset. I vissa fall kan din närstående istället vara med via röst- eller videosamtal på din telefon. Ibland kan vi göra undantag från besöksförbudet, till exempel utifrån patientens tillstånd och för en vårdnadshavare utan symtom.

Vad är problemet med sidan?

Vad är problemet med sidan?


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter