Klinisk nutritionsmottagning Lund

Hitta hit

Mottagningen ligger på sjukhusområdet i Lund. Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vid många sjukdomar är mat och näring en viktig del av behandlingen. Hos oss finns dietister som ger individanpassade kostråd beroende på din sjukdom, annan behandling samt hur du mår i övrigt.

Klinisk nutritionsmottagning är delvis utspridd på SUS med dietister placerade på bland annat Njurmottagning Lund och Neurologi- och Mag-tarmmottagning i Malmö. Som patient kan du även komma i kontakt med någon av våra dietister på andra vårdavdelningar eller i samband med dagvårdsbehandling. Du kan givetvis också komma till vår egna mottagning.
Kontakten sker oftast individuellt men även gruppinformation kan förekomma.

Vissa behandlingar/sjukdomar kräver att du träffar vårt team som består av både dietist och sjuksköterska.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Ditt besök hos oss

Kom ihåg att ta med legitimation.

Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Före besöket

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter