Vuxenpsykiatrimottagning LARO Hasselgatan Malmö

Hitta hit

Du kan åka stadsbuss till hållplats Nobeltorget alternativt hållplats Södervärn.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till LARO-mottagningen (läkemedelsassisterad rehabilitering för opioidberoende) kommer du som har behov av psykiatrisk specialistvård. Vi specialiserar oss på att möta dig som är beroende av opioider och kan erbjuda läkemedelsassisterad behandling med metadon och buprenorfin.

Vi utför diagnostik, vård och behandling av beroendetillstånd gällande alkohol, läkemedel och narkotika. Behandlingen bygger på frivillighet.

Vi samarbetar med Kriminalvården (S-ITOK) vilket innebär att vi tar emot dig som kommer direkt från en anstalt. Om du är kvinna och har behov av psykosociala insatser finns det möjlighet att få kontakt med socialsekreterare från Malmö Stad. Du behöver vara folkbokförd i Malmö. Socialsekreterarna erbjuder rådgivning, motiverande och stödjande samtal och praktiskt stöd.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Du kan själv välja var i Skåne som du vill ha LARO. Du kan söka dig till mottagningen på egen hand genom att ringa eller besöka oss.

Du som är inskriven är välkommen att hämta din medicin på drop-in-tider, dessa hittar du under fliken Telefontider och kontaktuppgifter. Vill du besöka mottagningen under våra övriga öppettider måste du förboka detta med personalen.

Ditt besök hos oss

Kom ihåg att ta med legitimation.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan ditt besök. Besök som inte har avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Under

Ett besök hos oss tar cirka 30-60 minuter.

Husdjur får ej tas med in på mottagningen.

Anmäl ditt besök i receptionen.

Efter besöket

Vid frågor, ombokning av tid och bokning av återbesök kan du kontakta oss via e-tjänster på 1177.se eller ringa till vår mottagningstelefon.

Vi som jobbar här

På mottagningen kan du träffa läkare, sjuksköterska, specialistsjuksköterska, skötare, psykolog, kurator och socialsekreterare från Malmö stad. Du kan även komma att träffa annan personal, såsom servicepersonal och administrativ personal.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter