Vuxenpsykiatrimottagning bedömning Helsingborg

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Helsingborg Sundstorget.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss vänder du dig som är ny patient inom psykiatrin och tros vara i behov av psykiatrisk specialistvård. Vi tittar på hela din livssituation för att undersöka vad som är grunden till dina problem och gör en bedömning av om det är inom psykiatrin du ska få hjälp eller om du istället ska vända dig till din vårdcentral.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Vi hänvisar dig som söker vård för lättare psykisk ohälsa till din närmaste vårdcentral. När du är där kan läkaren sedan remittera dig vidare till psykiatrisk specialistvård, om ni bedömer att det behövs.

Du kan skicka in en remiss som du skrivit själv, en så kallad egenremiss. Det kan du göra via telefon eller via blanketten nedan.

Egenremiss för utskrift

Ditt besök hos oss

Vi ser gärna att du har anhöriga eller närstående med dig vid dina besök.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte har avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk till dig.

Före besöket

Kom ihåg att ta med legitimation.

Under

Anmäl ditt besök i receptionen. Besöket tar cirka 60 minuter.

När du kommer till oss träffar du vårt bedömningsteam som består av läkare, psykolog, sjuksköterska och kurator. De tittar på hela din livssituation för att bedöma om det är inom psykiatrin du ska få hjälp eller om du kanske ska vända dig till din vårdcentral.

Efter besöket

Om du bedöms vara i behov av psykiatrisk specialistvård sätter vi dig i kontakt med den mottagning inom psykiatrin som kan hjälpa dig bäst. Om du ska komma tillbaka på ett återbesök hos oss beslutas det i samband med ditt första besök.

Vid frågor och ombokning av tid kan du kontakta oss via e-tjänster på 1177.se eller ringa till vår mottagningstelefon.

Vi som jobbar här

På mottagningen kan du träffa läkare, psykolog, sjuksköterska, kurator och administrativ personal.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter