Vuxenpsykiatrimottagning LARO Matris Malmö

Hitta hit

Du kan åka stadsbuss till hållplats Värnhem alternativt hållplats Slussen.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till LARO-mottagning (läkemedelsassisterad rehabilitering för opioidberoende) kommer du som har behov av psykiatrisk specialistvård. Vi specialiserar oss på att möta dig som är beroende av opioider och kan erbjuda läkemedelsassisterad behandling med Suboxone, Buprenorfin eller Metadon.

Vi utför diagnostik, vård och behandling av beroendetillstånd gällande alkohol, läkemedel och narkotika. Behandlingen bygger på frivillighet.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Du kan själv välja var i Skåne som du vill ha läkemedelsassisterad rehabilitering för opioidberoende.

Till oss kan du komma om du har ett opioidberoende och är över 20 år. 
Om du har särskilda kan du få behandling även när du ännu inte har fyllt 20 år.

Du söker vård genom att ringa eller besöka vår mottagning.

Ditt besök hos oss

Kom ihåg att ta med legitimation.

Meddela oss i god tid om du behöver en tolk, så bokar vi det åt dig.

Före besöket

Om du vill ha någon närstående med dig så är de varmt välkomna.

Under

När du kontaktar oss får du en tid för läkarbedömning. Vid detta samtal träffar du mottagningens läkare och kurator som ställer frågor om din situation, om du har haft behandling tidigare och om dina önskemål inför framtiden.

Du får information och har såklart möjlighet att ställa frågor kring behandlingen och hur vi på mottagningen arbetar. I samband med besöket behöver du lämna ett urinprov.

Efter besöket

Du får tid för återbesök inom en till två veckor. Vid återbesöket får du besked på om du kan få behandling och hur och när behandlingen ska inledas.

Vid frågor, ombokning av tid och bokning av återbesök kan du kontakta oss via e-tjänster på 1177.se eller ringa till vår mottagningstelefon.

Vi som jobbar här

På mottagningen kan du träffa läkare, sjuksköterska, specialistsjuksköterska, skötare, psykolog, kurator och mentor (brukarspecialist med egen LARO-erfarenhet). Du kan även komma att träffa annan personal, såsom servicepersonal och administrativ personal.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter