Vuxenpsykiatrimottagning LARO Matris Malmö

Hitta hit

Du kan åka stadsbuss till hållplats Värnhem alternativt hållplats Slussen.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som är beroende av opioider och vill ha hjälp med att skapa ett liv utan droger. Du som söker behandling hos oss ska ha fyllt 20 år och varit beroende av opioider i minst ett år.

LARO är en läkemedelsassisterad behandling som kombineras med samtal, stöd och rådgivning. Målsättningen är att du ska få ett drogfritt liv, kunna sköta arbete eller studier och få en bättre livskvalitet.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Du väljer själv var i Skåne du vill få din LARO-behandling, läkemedelsassisterad rehabilitering för opioidberoende. Du söker vård hos oss genom att ringa eller besöka oss. När du kommer hit får du fylla i en ansökan om vårdval.

Ditt besök hos oss

Mottagningen ligger på andra våningen. Meddela oss före ditt besök om du behöver använda hiss.

Just nu får du inte ta med någon till ditt besök hos oss. Det är för att minska smittspridningen av coronaviruset. Din närstående kan istället vara med via röst- eller videosamtal på din telefon. Ibland kan vi göra undantag från besöksförbudet, till exempel för en person som måste följa med som stöd.

Besöksförbud i vården (1177.se)

Hör av dig till oss om du är orolig för att besöka oss just nu. Vi anpassar vårt arbete för att du ska få den vård du behöver, till exempel kan du träffa din behandlare via telefon eller video. 

Trygg och säker psykiatrisk vård under covid-19-pandemin

Före besöket

Kom ihåg att ta med legitimation.

Om du behöver tolk, meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Under

Under ditt första besök får du veta mer om mottagningen och hur LARO-behandling fungerar.

Efter besöket

Du kan kontakta oss via våra e-tjänster om du har en fråga eller behöver omboka ett besök. Du är även välkommen att ringa oss under våra telefontider.

Vi som jobbar här

På mottagningen kan du träffa läkare, sjuksköterska, skötare, psykolog, kurator och medicinsk sekreterare. Du kan även komma att träffa administrativ personal, servicepersonal och studenter som gör verksamhetsförlagd praktik.

Vad är problemet med sidan?

Vad är problemet med sidan?