Vuxenpsykiatrimottagning könsidentitet Lund

Hitta hit

Du kan åka stadsbuss 3 (mot Nöbbelöv) eller regionbuss 123 (mot Kävlinge) till hållplats Lund Baravägen.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till mottagningen kommer du som är äldre än 17 år och 6 månader och som har behov av psykiatrisk specialistvård.

Vi specialiserar oss på att möta dig med könsdysfori/transsexualism, det vill säga du som har frågeställningar rörande könsidentitet, en upplevelse av att ha en annan könsidentitet än den tilldelade, och har behov av en utredning inför en eventuell könsbekräftande behandling. Utredningen kan också leda till att du kan ansöka om juridisk fastställelse av annan könstillhörighet.

Mottagningen vänder sig till boende i Region Skåne, Landstinget Blekinge, södra delen av Region Halland (kommunerna Halmstad, Laholm och Hylte) samt Region Kronoberg.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Vi tar emot dig som har fått en remiss till oss från en specialistläkare i psykiatri.

För dig som bor utanför Region Skåne behövs en specialistvårdsremiss från hemlandstinget.

Ditt besök hos oss

Vid frågor, ombokning av tid och bokning av återbesök kan du kontakta oss via e-tjänster på 1177.se eller ringa till vår mottagningstelefon.

Vi som jobbar här

På mottagningen arbetar psykolog, kurator, specialistläkare i psykiatri och sekreterare. Mottagningen har även nära samarbete med andra medicinska specialiteter.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter