Vuxenpsykiatrimottagning könsidentitet Lund

Hitta hit

Du kan åka stadsbuss 3 (mot Nöbbelöv) eller regionbuss 123 (mot Kävlinge) till hållplats Lund Baravägen.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

På könsidentitetsmottagningen träffar vi dig som har frågor som rör könsidentitet, som har en upplevelse av att ha en annan könsidentitet än den vid födelsen tilldelade och som har tankar kring att eventuellt genomgå en könsbekräftande behandling. Utredningen kan leda till att du kan ansöka om juridisk fastställelse av annan könstillhörighet.

Vi tar emot dig som är äldre än 17 år och 6 månader och är bosatt i Region Skåne, Landstinget Blekinge, södra delen av Region Halland (kommunerna Halmstad, Laholm och Hylte) samt Region Kronoberg.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Vi tar emot dig som har fått en remiss till oss från en specialistläkare i psykiatri.

För dig som bor utanför Region Skåne behövs en specialistvårdsremiss från hemlandstinget.

Ditt besök hos oss

Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.

Vid frågor och ombokning av tid kan du kontakta oss via våra e-tjänster eller ringa till vår mottagningstelefon.

Före besöket

Vi skickar kallelser och annan information till dig via brev som vi adresserar med ditt juridiska namn till din folkbokföringsadress. När du träffar oss första gången berättar du med vilket namn och pronomen du önskar bli benämnd.

Under

Du anmäler och betalar ditt besök i kassan i entrén på bottenvåningen. Högkostnadsskydd gäller. När du anmält dig i entrén går du till vårt väntrum som finns en trappa upp, vi hämtar dig där.

Är du närstående till någon som genomgått eller önskar genomgå könsidentitetsutredning?

Varje termin arrangerar vi träffar där du som är närstående kan träffa andra i liknande situation. Träffarna leds av två av mottagningens kuratorer.

Anmäl dig till höstens informationsträffar

Vi som jobbar här

På mottagningen arbetar psykolog, kurator, specialistläkare i psykiatri och sekreterare. Mottagningen har även nära samarbete med andra medicinska specialiteter.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter