Vuxenpsykiatriavdelning 7 rehabilitering Lund

Hitta hit

Du kan åka stadsbuss 3 (mot Nöbbelöv) eller regionbuss 123 (mot Kävlinge) till hållplats Lund Baravägen.
Visa på karta

Telefon- och besökstider

Till avdelningen kommer du som har behov av allmänpsykiatrisk rehabilitering. Vi specialiserar oss främst på att möta dig som har eller har haft depression, ångest, personlighetsstörning eller bipolär sjukdom. Vi erbjuder dig rehabilitering i heldygnsvård.

Du kan komma till oss från akutmottagning, via din öppenvård eller annan avdelning.

Din vård sker frivilligt och avdelningens dörrar är inte låsta. Kontakten med dina anhöriga är viktiga. För att bli erbjuden behandling är det viktigt att du är redo för den öppenhet avdelningen erbjuder, det vill säga att du vill ha hjälp och att du kan kontrollera dina impulser.

Under dagtid kan du bland annat få hjälp genom att delta i vissa av mellanvårdens gruppaktiviteter, och arbeta med återhämtning. Vuxenpsykiatrins mellanvård i Lund ligger alldeles intill avdelningen.

Inom de första dagarna på avdelningen upprättas en vårdplan, där du och din behandlare sätter upp målen för din rehabilitering.

För besökare och anhöriga

Eftersom avdelningen är öppen och du alltid har möjlighet att gå ut, ser vi gärna att du tar emot besök i besöksrum eller utanför avdelningen. Har du barn får de naturligtvis tillsammans med dig och personal titta på ditt rum.

Det är inte tillåtet att fotografera och filma inne på avdelningen.

Ta inte med blommor och undvik starka dofter av hänsyn till personer som är allergiska.

Vi som jobbar här

På avdelningen kan du träffa läkare, sjuksköterska, psykolog, kurator och skötare. Du kan även komma att möta annan personal, såsom servicepersonal och administrativ personal.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter