Vuxenpsykiatriavdelning 2 beroende Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta

Telefon- och besökstider

Till avdelningen kommer du som har behov av psykiatrisk specialistvård.

På avdelningen specialiserar vi oss främst på att möta dig som är under utredning för en svår psykisk störning och som samtidigt är beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika. Vi kan också under en begränsad period hjälpa dig som har en svår beroendeproblematik men inte någon psykisk störning, där behovet av specialistkunskap inte har kunnat tillgodoses hos kommunen eller vårdcentralen.

Du kommer till oss efter utredning eller undersökning på en psykiatrisk mottagning, oftast en psykiatrisk akutmottagning.

För besökare och anhöriga

Du får ta emot besök av anhöriga och närstående, 2–3 st åt gången mellan kl 18.00–19.00 på vardagar och 12.30–16.30 på helger.

Besök sker i besöksrum eller på ditt eget rum om det är ett enkelrum.

Det är inte tillåtet att fotografera och filma inne på avdelningen.

En dag på avdelningen

Kl. 07.45 morgonsamling
Kl. 08.00 frukost
Kl. 09.00 ronden startar (måndag och torsdag)
Kl. 12.00 lunch
Kl. 15.00 eftermiddagskaffe/te
Kl. 16.30 middag
Kl. 19.30 kvällskaffe/te

Vi som jobbar här

På avdelningen kan du träffa läkare, sjuksköterska, specialistsjuksköterska, skötare, kurator och psykolog. Du kan även komma att träffa annan personal, såsom servicepersonal och administrativ personal.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter