Barn- och ungdomspsykiatrimottagning Trelleborg

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Trelleborg Stortorget. Här stannar bussarna 1, 2 och 10.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som är under 18 år och har behov av psykiatrisk specialistvård.

Hos oss får du stöd och behandling vid psykisk ohälsa, t.ex. ångest och depression. Vi utreder även misstanke om olika funktionsnedsättningar, t. ex. om man har svårt att koncentrera sig.

Vi erbjuder bland annat samtalsbehandling, både individuellt och i grupp. Vilken behandling som hjälper bäst är individuellt. Medicin kan vara en del av behandlingen och behöver i så fall diskuteras och provas ut tillsammans med en läkare.

Vi hjälper även familjer med barn under fyra år, där det finns problem i samspelet mellan barn och föräldrar.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Vi tar emot dig som har fått en remiss till oss från elevhälsan, ungdomsmottagningen, vårdcentralen eller någon annan vårdgivare. 

Du kan även söka vård på egen hand genom att vända dig till barn- och ungdomspsykiatri En väg in. Du når dem genom att ringa deras telefonrådgivning på 020-51 20 20 eller genom att skicka in en egen vårdbegäran via våra e-tjänster.

För att få råd och tips kring psykisk ohälsa, få veta mer om olika problem och vad vi på Bup kan hjälpa dig med, besök skane.se/bup.

Ditt besök hos oss

Du kan ta med dig dina föräldrar eller 1-2 närstående till ditt besök hos oss. Det är viktigt att ingen av er har symtom som kan vara covid-19.

Kom ihåg att ta med dig legitimation. Ditt besök hos oss kostar inget.

Vill du träffa din behandlare men inte komma till mottagningen? Hör av dig till oss för att fråga om du kan träffa din behandlare via telefon eller video istället. 

Före besöket

Ibland vill vi få veta lite mer om hur du mår, innan du kommer på ditt besök. I så fall skickar vi en länk till ett frågeformulär som du besvarar på din dator eller telefon. Vi kan även komma att skicka fler frågor till dig mellan dina besök och efter att du varit i kontakt med oss.

Under

Det första besöket hos oss tar cirka en timme. Om du har någon med dig, men vill prata en stund ensam med behandlaren kommer du att få tid till det.

När du kommer hit anmäler du dig och får sedan sitta ner i väntrummet. Efter en stund kommer den eller de behandlare du ska träffa och ni går tillsammans till ett samtalsrum. Ofta börjar ni med att du får berätta varför du velat komma. I slutet bestämmer ni tillsammans om ni ska träffas fler gånger eller inte.

Efter besöket

Du kan kontakta oss via telefon eller våra e-tjänster om du har frågor eller om du behöver omboka ett besök.

Vi som jobbar här

På mottagningen kan du träffa kurator, läkare, psykolog, specialistsjuksköterska och sjukgymnast. Du kan även träffa andra yrkesgrupper, till exempel servicemedarbetare och administrativ personal.

Vad är problemet med sidan?

Vad är problemet med sidan?


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter