Vuxenpsykiatrimottagning Södergatan

Hitta hit

Närmaste tågstation Helsingborg C. Närmaste busshållplats Helsingborg - Biblioteket.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som bor i nordvästra Skåne och som behöver psykiatrisk vård för exempelvis depression, svår ångest eller personlighetsstörning. Utöver de här problemen tar vi också emot dig som samtidigt har en neuropsykiatrisk diagnos, till exempel ADHD eller ADD.

För att söka vård hos oss ska du redan få socialt stöd från din hemkommun, till exempel boendestöd eller behandling för missbruk.
Vi samarbetar med kommunen för att du ska få samordnad hjälp från psykiatrin och socialtjänsten.

Du ska bo i någon av de här kommunerna: Helsingborg, Landskrona, Höganäs, Ängelholm, Båstad, Bjuv, Åstorp, Klippan, Perstorp och Örkelljunga.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Du kommer till oss via remiss från läkare inom specialistpsykiatrin, eller via din samordnare på kommunen.

Du kan även söka vård genom att lämna in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egen vårdbegäran. Det gör du via vår e-tjänst eller blanketten nedan. Du kan även ringa till oss för att lämna en egen vårdbegäran.

Egen vårdbegäran för utskrift

Ditt besök hos oss

Vi utreder vad du behöver hjälp med och vilken behandling som passar dig. Behandlingen fokuserar på återhämtning och rehabilitering och ges både enskilt och i grupp. 

Du kan få vård hos oss antingen på mottagningen eller i ditt hem.

Just nu får du inte ta med någon till ditt besök hos oss. Det är för att minska smittspridningen av coronaviruset. Din närstående kan istället vara med via röst- eller videosamtal på din telefon. Ibland kan vi göra undantag från besöksförbudet, till exempel för en person som måste följa med som stöd.

Besöksförbud i vården (1177.se)

Hör av dig till oss om du är orolig för att besöka oss just nu. Vi anpassar vårt arbete för att du ska få den vård du behöver, till exempel kan du träffa din behandlare via telefon eller video. 

Trygg och säker psykiatrisk vård under covid-19-pandemin

Före besöket

Kom ihåg att ta med legitimation.

Om du behöver tolk, meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Vad är problemet med sidan?

Vad är problemet med sidan?