Vuxenpsykiatrimottagning läkemedelsberoende Malmö

Hitta hit

Du kan åka stadsbuss 1, 2, 6, 7, 8 eller 35 till Triangeln eller tåg till Triangelstationen (uppgång S:t Johanneskyrkan).
Visa på karta

Visa telefontider och fler kontaktuppgifter

Till mottagningen kommer du som har behov av psykiatrisk specialistvård. Samtidigt har du ett medelsvårt beroende av morfin, morfinliknande preparat eller lugnande/sövande läkemedel av bensodiazepiner.

Vi tar emot dig som aldrig haft en ordination på beroendeskapande läkemedel men har tagit läkemedlet ändå, alternativt har fortsatt att ta läkemedlet trots att din ordination har upphört. Du som har en ordination men som på egen hand har ökat doserna vänder dig till din förskrivande läkare för hjälp.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Du kan skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss. Logga in på mottagningens e-tjänster eller ring oss för mer information om hur du går tillväga. Du kan även bli remitterad till mottagningen av din läkare.

Om du även har annan psykisk ohälsa (psykiatrisk samsjuklighet) som innebär att du har svårt att delta i utbildning, studier eller arbete så behöver vi göra upp en gemensam vårdplan med din behandlare innan vi tar emot dig på mottagningen.

Ditt besök hos oss

Ett besök hos oss tar cirka 30-60 minuter.

Det går bra att betala med kort eller mot faktura.

Anmäl ditt besök i receptionen.

Före besöket

Kom ihåg att ta med legitimation.

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Under besöket

Vid ditt första besök hos oss gör vi en kartläggning av din situation, du får fylla i ett frågeformulär och ta prover. Vi ser gärna att du vid detta besök har med dig en närstående som vid behov kan vara ett extra stöd under din behandling. Efter cirka en vecka, när provsvaren kommit, får du träffa din blivande läkare för att upprätta en individuell vårdplan.

Fotografering och filmning är inte tillåtet.

Efter besöket

Vid frågor, ombokning av tid och bokning av återbesök kan du kontakta oss via e-tjänster på 1177.se eller ringa till vår mottagningstelefon.

Vi som jobbar här

Hos oss arbetar överläkare (specialist i psykiatri och smärtlindring), ST-läkare, sjuksköterskor samt kurator och medicinsk sekreterare.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.