Vuxenpsykiatrimottagning läkemedelsberoende Malmö

Hitta hit

Du kan åka stadsbuss 1, 2, 6, 7, 8 eller 35 till Triangeln eller tåg till Triangelstationen (uppgång S:t Johanneskyrkan).
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som behöver psykiatrisk specialistvård för ett läkemedelsberoende/läkemedelsbruk som gör att du har svårt att fungera i vardagen. Vi hjälper dig som är beroende av smärtstillande medel som innehåller opioider, till exempel morfin- eller morfinliknande läkemedel. Det kan också vara lugnande läkemedel och sömnmedel som innehåller bensodiazepiner eller bensodiazepinliknande ämnen. Vi tar emot dig som fortsatt att ta läkemedlen efter att en ordination har upphört eller som aldrig haft en ordination. Har du recept på läkemedlen skall du vända dig till din vårdgivare för hjälp.

När du kommer till oss stabiliserar vi läget med långtidsverkande läkemedel som långsamt trappas ned. Vi ger dig även stöd i att lära dig acceptera och hantera dina känslor samt träna på att göra det du måste eller vill göra utan bruk av beroendeläkemedel.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Du kan söka dig till mottagningen på egen hand genom att skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss, via våra e-tjänster, eller ring oss för mer information om hur du går tillväga. Du kan även bli remitterad till mottagningen av din läkare.

Om du även har annan psykisk ohälsa (psykiatrisk samsjuklighet) som i sig hindrar dig i din vardag så behöver vi göra upp en gemensam vårdplan med din behandlare innan vi tar emot dig på mottagningen.

Ditt besök hos oss

Kom ihåg att ta med dig legitimation. Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Anmäl ditt besök i receptionen. Det går bra att betala med kort eller mot faktura.

Ett besök hos oss tar cirka 30-60 minuter.

Före första besöket

Före ditt första besök gör vi en screening med frågeformulär som vi antingen skickar hem till dig eller som du kan hämta på mottagningen. Efter att vi fått in de ifyllda formulären får du din första tid hos din kontaktperson på mottagningen.

Under första besöket

Under ditt första besök gör din kontaktperson en kartläggning utifrån din situation och dina tankar kring den hjälp du behöver. Du får ta prover och eventuellt fylla i ytterligare frågeformulär. Vi ser gärna att du vid detta besök har med dig en närstående som vid behov kan vara ett extra stöd under din behandling.

Efter cirka en vecka, när provsvaren kommit, får du träffa din blivande läkare för att upprätta en individuell vårdplan. Ofta börjar din behandling på mottagningen efter ditt första besök men i vissa fall kan du behöva bli inlagd några dagar på Beroendecentrum för att vården skall vara säker. Det sker i så fall bara några dagar efter ditt första besök hos oss.  

Efter besöket

Vid frågor, ombokning av tid och bokning av återbesök kan du kontakta oss via e-tjänster på 1177.se eller ringa till vår mottagningstelefon.

Vi som jobbar här

Hos oss arbetar överläkare (specialist i psykiatri och smärtlindring), ST-läkare, sjuksköterskor samt kurator och medicinsk sekreterare.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter