I och med covid-19, får du inte följa med eller besöka någon som får vård hos oss. Du får däremot följa med eller besöka ditt barn om du inte har feber, hosta eller ont i halsen.

Barn- och ungdomspsykiatri Villa Maria spädbarn Helsingborg

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Helsingborg Gustav Adolfs torg. Här stannar bussarna 1, 2, 3, 4, 7, 8, 10, 91, 209, 218, 219 och 297.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till Villa Maria kommer du som är förälder till barn som är upp till fyra år och som har svårigheter i relationen mellan dig och ditt barn.

Svårigheterna kan till exempel bestå av att ditt barn är svårt att förstå sig på, har svårt att få vardagen att fungera eller inte utvecklas som andra barn.

Du som förälder kan också uppleva att din egen oro, ångest eller sorgsenhet går ut över ditt barn och att du känner dig otillräcklig som förälder.

Kontakt och dialog kan ske redan under graviditeten om det finns oro för kommande svårigheter.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Du som söker vård för lättare psykisk ohälsa vänder dig i första hand till din närmaste vårdcentral. När du är där kan läkaren remittera dig vidare till psykiatrisk specialistvård, om ni bedömer att det behövs.

Du kan även söka vård genom att skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egen vårdbegäran. Kontakta oss för mer information om hur du går tillväga.

Ditt besök hos oss

Ta med dig legitimation. Ditt besök kostar inget.

Före besöket

Innan du kommer till oss vill vi ibland ställa några frågor för att få veta mer om hur du mår. I så fall skickar vi en länk till ett frågeformulär som du besvarar på din dator eller telefon. Vi kan även komma att skicka fler frågor till dig under tiden och efter att du varit i kontakt med oss.

Vi som jobbar här

Hos oss kan du träffa familjebehandlare, kurator och psykolog.
Du kan även träffa andra yrkesgrupper, till exempel servicemedarbetare och administrativ personal.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter