Lekterapi

Vi är en pedagogisk verksamhet som välkomnar dig när du är på en avdelning, mottagning eller dagvård inom barnsjukvården i Malmö eller Lund.

Veckans barnkultur, vecka 51

Aktiviteter i Lund:

 • Tisdag 18 december kl 14.00 till 15.00 kommer de "Rosa tomtarna" och delar ut julklappar till alla barn i Ljusgården. 
  Plats: Ljusgården

 • Onsdag 19 december kl 13.30 är du välkommen på julfest. Gösta speleman spelar och vi sjunger och dansar kring granen innan vi fikar tillsammans.
  Plats: Lekterapin

 • Torsdag 20 december kl 13.00 till 14.00 kan du träffa vårdhunden Austin.
  Plats: Lekterapins trädgård

 • Varje vardag kl. 10.00 fram till julafton är du välkommen att vara med och titta när Lekterapin öppnar adventskalender.
  Plats: Ljusgården

Lekterapin i Lund, Lasarettsgatan 48, entréplan, ljusgården

Aktiviteter i Malmö:

 • Just nu finns inga planerade aktiviteter. 

Lekterapin i Malmö, Jan Waldenströms gata 18, plan 4 inne på Barn- och ungdomsmedicinavdelning 1

Pågående utställningar

I Malmö har vi utställning av bygget av det nya sjukhuset, i snurrdörrarna vid entrén. I Lund har vi "Något är på tok"-utställning.

Lekterapin har något för alla

Lekterapin är en frizon på sjukhuset och samtidigt en del av behandlingen i vården. Här kan du koppla av med lek, skapande och kulturupplevelser. Det är du själv som tillsammans med dina föräldrar bestämmer vad du vill göra. På lekterapin har du genom lek och skapande möjlighet att bearbeta upplevelser och förbereda dig inför undersökningar och behandlingar.

Du är välkommen tillsammans med dina föräldrar och syskon. Verksamheten motsvarar den i förskola, förskoleklass eller fritidshem. Vi som personal är förskollärare eller fritidspedagoger med specialpedagogisk vidareutbildning.

Om du inte har möjlighet att besöka lekterapin så kan vi komma till avdelningen för att besöka dig på ditt rum.

Att tänka på innan du kommer hit

Många barn som leker hos oss är infektionskänsliga och därför ber vi dig som är förkyld eller har en infektion att komma tillbaka när du är frisk.

Planera gärna ditt sjukhusbesök så att det finns tid att besöka lekterapin före eller efter sjukhusbesöket, de är ett enkelt sätt att få sjukhusbesöket att kännas mer positivt. 

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter