Lekterapi

Vi är en pedagogisk verksamhet som välkomnar dig när du är på en avdelning, mottagning eller dagvård inom barnsjukvården i Malmö eller Lund.

Barnkultur

Aktiviteter i Lund:

  • Onsdag 23 oktober kl 14.30 tar Rigmor Grönvall med oss upp i rymden med sin musikföreställning ”Musikraketen”. I Ljusgården.

  • Torsdag 24 oktober kl 18 har vi familjekväll i Ljusgården. Det blir sago- och sångstund med Anita och Monica och Lions club bjuder på frukt.

Lekterapin i Lund, Lasarettsgatan 48, entréplan, ljusgården

Aktiviteter i Malmö:

Lekterapin i Malmö, Jan Waldenströms gata 18, plan 4 inne på Barn- och ungdomsmedicinavdelning 1

  • Torsdag 24 oktober kl 13-15 kommer magikern Peter och trollar för oss. Han lär även ut ett och annat trick om du vill.

Pågående utställningar

  • I Malmö har utställningen hästar och hästgård.
  • I Lund har vi Rymdutställning i montern. Välkommen att spana på raketer och planeter och en och annan rymdvarelse.

Lekterapin har något för alla

Lekterapin är en frizon på sjukhuset och samtidigt en del av behandlingen i vården. Här kan du koppla av med lek, skapande och kulturupplevelser. Det är du själv som tillsammans med dina föräldrar bestämmer vad du vill göra. På lekterapin har du genom lek och skapande möjlighet att bearbeta upplevelser och förbereda dig inför undersökningar och behandlingar.

Du är välkommen tillsammans med dina föräldrar och syskon. Verksamheten motsvarar den i förskola, förskoleklass eller fritidshem. Vi som personal är förskollärare eller fritidspedagoger med specialpedagogisk vidareutbildning.

Om du inte har möjlighet att besöka lekterapin så kan vi komma till avdelningen för att besöka dig på ditt rum.

Att tänka på innan du kommer hit

Många barn som leker hos oss är infektionskänsliga och därför ber vi dig som är förkyld eller har en infektion att komma tillbaka när du är frisk.

Planera gärna ditt sjukhusbesök så att det finns tid att besöka lekterapin före eller efter sjukhusbesöket, de är ett enkelt sätt att få sjukhusbesöket att kännas mer positivt. 

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter