SKED - Skånes Kompetenscentrum för Elever med Dyslexi

Hitta hit

Stadsbuss 3 mot Nöbbelöv stannar vid hållplats Sofiavägen. Fler stadsbussar och regionbussar stannar vid hållplats Universitetssjukhuset i Lund. Därifrån är det bara en kort promenad.
Visa på karta

Visa telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi är till för dig som har frågor, funderingar och vill veta mer om dyslexi.
Du kan vara elev, anhörig eller personal som jobbar med elever med dyslexi.

Vi samverkar med skolpersonal för att skapa fungerande rutiner och en god pedagogik för elever med dyslexi.

E-tjänster

Ditt besök hos oss

Vårt upptagningsområde är hela Skåne och vi arbetar med elever i grundskola och gymnasium.

Rådgivning

Elever kan få pedagogiskt stöd och anhöriga kan få rådgivande samtal. Vi kan delta vid möten i skolan och ge handledning och konsultation till skolans personal. Eleven kan tillsammans med vårdnadshavare och specialpedagog eller lärare komma till oss för att diskutera och pröva på digitala lärverktyg som kan underlätta det dagliga skolarbetet.

Anmälan till rådgivning

Dyslexiutredning i undantagsfall

Det innebär att vi gör en komplett dyslexiutredning, till exempel om det saknas en samlad teamkompetens på skolan. För detta tar vi ut en avgift.

Föreläsning och utbildning

Vi har löpande olika utbildningsaktiviteter för både skolpersonal, föräldrar och andra målgrupper. Vi kan även anpassa utbildningar efter behov.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.