Torsdag 27 september är mottagningen stängd. Vi har öppet som vanligt igen fredag 28 september.

KommSyn Skåne

Hitta hit

Stadsbussen mot Nöbbelöv stannar vid hållplats Sofiavägen. Därifrån är det en mycket kort promenad. Fler stadsbussar och regionbussar stannar vid hållplats Universitetssjukhuset i Lund. Därifrån är det också gångavstånd.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi ansvarar för hjälpmedel till dig som har hjälpmedelsbehov inom områdena kommunikation, kognition, alternativ telefoni och datorbaserade synhjälpmedel.

För dig som är 20 år eller äldre delar vi ansvaret med kommunerna inom områdena kommunikation och kognition. Vår del av ansvaret är fjärrsystem, epilepsilarm och de flesta kommunikationshjälpmedel.

I KommSyn Skåne finns även mottagningarna Dumle och Datateket.

E-tjänster

Så söker du till oss

Om du har behov av hjälpmedel tar du kontakt med din förskrivare, som gör den behovsbedömning som vi behöver. Förskrivaren kan vara en arbetsterapeut, logoped eller sjuksköterska.

Ditt besök hos oss

Besöksavgift

Besöksavgiften är 200 kronor. Om du är patient hos Habilitering och hjälpmedel betalar du ingen besöksavgift.

Avgift vid uteblivet besök

Det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt om du får förhinder.

Om du avbokar senare än 24 timmar före din inbokade tid får du betala dubbel avgift.

Är du patient hos Habilitering och hjälpmedel får du betala en avgift på 300 kronor om du avbokar för sent eller uteblir från ditt besök.

Vi som jobbar här

Hos oss arbetar arbetsterapeuter, logopeder, IT-tekniker, tekniker,  pedagoger och sekreterare.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter