Barn- och ungdomshabiliteringen Kristianstad

Hitta hit

Stadsbuss och regionbussar stannar vid hållplats Kristianstads Centralsjukhus. Från hållplatsen är det en promenad på 10 minuter till barn- och ungdomshabiliteringen.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi är till för dig som är 17 år eller yngre och har autism, rörelsenedsättning eller intellektuell funktionsnedsättning.

Vi ger råd, stöd, behandling och träning. Tillsammans med dig och din familj kommer vi fram till vilka dina behov är och gör en planering.

E-tjänster

Så söker du till oss

För att erbjuda stöd och behandling behöver vi något av följande:

  • Remiss från en annan vårdgivare, till exempel barn- och ungdomspsykiatrin, barnkliniken, barnhälsovården eller skolhälsovården.
  • Egenanmälan, om du söker på egen hand. En utredning ska ha gjorts som bekräftar diagnos autism, rörelsenedsättning eller intellektuell funktionsnedsättning. Kontakta oss.
  • Att du har besökt oss tidigare.

Ditt besök hos oss

Vid första besöket erbjuder vi alltid dig och dina föräldrar ett eller flera inledande möten. Då pratar vi om era tankar och funderingar kring funktionsnedsättningen och vilket stöd som ni kan få av oss.

Tillsammans gör vi en planering där vi utgår från dina behov. Du och dina föräldrar har ett stort inflytande på hur habiliteringsinsatserna planeras.

Om du vill veta mer om hur det fungerar hos oss kan du följa med Superhjälten Undra på upptäcksfärd.

Ladda ned appen Undra om habiliteringen (App store)

Ladda ned appen Undra om habiliteringen (Google Play)

Förhinder och tolk

Kontakta oss i god tid före ditt besök om du får förhinder eller om du behöver tolk.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.