Torsdag 27 september är mottagningen stängd. Vi har öppet som vanligt igen fredag 28 september.

Hjälpmedel Skåne Lund

Hitta hit

Stadsbussen mot Nöbbelöv stannar vid hållplats Sofiavägen. Därifrån är det bara en kort promenad. Flera stadsbussar och regionbussar stannar vid hållplats Universitetssjukhuset i Lund. Härifrån är det också promenadavstånd.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi har ansvar för hjälpmedel till patienter som är 19 år eller yngre och har hjälpmedelsbehov inom rörelsenedsättning, kommunikation och kognition.

För patienter som är 20 år eller äldre delar vi ansvaret med kommunerna. Vår del av ansvaret är eldrivna rullstolar med eventuella sittanpassningar, drivaggregat, de flesta kommunikationshjälpmedel, fjärrstyrsystem och epilepsilarm.

E-tjänster

Så söker du till oss

Om du har behov av hjälpmedel ska du kontakta din förskrivare.

Ditt besök hos oss

Besöksavgift

Besöksavgiften är 200 kronor. Om du är patient hos Habilitering och hjälpmedel betalar du ingen besöksavgift.

Avgift vid uteblivet besök

Det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt om du får förhinder.

Om du avbokar senare än 24 timmar före din inbokade tid får du betala dubbel avgift.

Är du patient hos Habilitering och hjälpmedel får du betala en avgift på 300 kronor om du avbokar för sent eller uteblir från ditt besök.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter