Öppettider
- Mån-Fre 08.00-16.00
Telefontider
- Mån-Tors 09.00-11.00
Måndag kväll 31 mars utför vi tekniskt underhåll på webbplatsen. Periodvis kan du uppleva problem att nå information på webbplatsen. Försök igen en stund senare.
Till oss kommer du för att få stöd och rehabilitering under tiden du behandlas för cancer eller efter att du genomgått en cancerbehandling. Här får du hjälp om du har fysiska besvär, oro eller nedstämdhet, så att du kan komma tillbaka till en fungerande vardag. Du kan även få träningsrådgivning och sexualrådgivning.
När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att din läkare, kurator eller sjuksköterska skriver en remiss till oss.
Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egen vårdbegäran, via våra e-tjänster.
Du får gärna ta med en närstående när du besöker oss.
Det går också bra att närstående deltar i besöket via röst- eller videosamtal på din egen telefon. Tänk på att andra personer inte hamnar i bild och visa hänsyn genom att ha samtalet på låg volym.
Kom ihåg att ta med legitimation. Det kan exempelvis vara ett körkort, pass eller nationellt id-kort. Digitalt id-kort i mobiltelefon är ännu inte godkänt som id-handling i Region Skåne.
Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.
Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.
I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt. Läs noga vad som gäller inför ditt besök.
Vi är ett team med flera kompetenser. Under ditt första besök får du träffa två av oss i cancerrehabiliteringsteamet. Tillsammans med dig tar vi fram en rehabiliteringsplan. Din rehabilitering kan innehålla insatser som du gör tillsammans med oss, på egen hand eller tillsammans med andra. Även andra mottagningar kan bli en del av din rehabilitering.
Du som är patient hos oss kan om det bedöms få stöd och behandling via nätet som ett komplement i din vård. Det kan till exempel vara ett behandlingsprogram där det ingår övningar som du gör själv.
Både du som är patient och dina närstående kan delta i våra informations- och stödprogram.
Du kan lämna synpunkter på vården på flera olika sätt. Till exempel genom att kontakta mottagningen eller avdelningen där du fick vård eller behandling. På 1177.se kan du läsa om fler sätt att lämna synpunkter och vilket stöd du kan få.