Dietistmottagning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Helsingborg Lasarettet N.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som behöver hjälp med att anpassa kost och matvanor utifrån ditt hälsotillstånd, näringsbehov och behandling. Vi ger dig råd om hur du kan ändra dina matvanor eller ditt näringsintag för att få en bättre hälsa.

Här kan du som har svårigheter att tugga och svälja få näringsdropp eller sondmat för att få i dig mer näring. Vi ger också råd och rekommendationer.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Du kommer till oss i samband med att du är inlagd på sjukhuset, eller
via remiss från läkare.

Ditt besök hos oss

Kom ihåg att ta med legitimation och en aktuell lista över dina mediciner.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan ditt besök. Besök som inte har avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Under

Ditt första besök på mottagningen tar ungefär 45-60 minuter.

Under besöket bedömer dietisten vad du äter och hur mycket näring du får i dig. Oftast registrerar dietisten även din vikt och längd. Du får sedan veta vilka ändringar som du kan göra för att må bättre utifrån dina behov och förutsättningar. Du kan behöva ändra din kost under en längre period, tillfälligt under en behandling eller inför en operation.

Efter besöket

Du och dietisten kommer gemensamt fram till hur uppföljningen kommer att se ut.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter