Rehabiliteringsmottagning

Hitta hit

Du kan åka stadsbuss 1 eller regionbuss 551, 545 eller 558 till hållplats Kristianstad Centralsjukhuset.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

På mottagningen arbetar vi med rehabilitering för dig som är över 65 år och har stroke eller någon annan neurologisk sjukdom, som till exempel Parkinsons sjukdom.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Har du frågor kontakta mottagningen.

Ditt besök hos oss

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Du betalar ditt besök med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset en särskild kassa. Besöket är avgiftsfritt för dig under 20 år och över 85 år.

Hitta kassa för kontantbetalning

Före besöket

Kom ihåg att ta med legitimation.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Under besöket

Vid första besökt görs en bedömning om en rehabiliteringsperiod är aktuell. Utifrån bedömning av arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare skapas en rehabiliteringsplan med målsättning för rehabiliteringsperioden.

Rehabiliteringsperioden är tidsbegränsad till två till tre månader, två till trehalvdagar i veckan. Träningen är uppdelad i 60-minuters pass och består av sjukgymnastik och arbetsterapi.

Efter besöket

Efter avslutad rehabiliteringsperiod erbjuds du att fortsätta i strokeskola, under förutsättning att du kan tillgodogöra dig informationen.

Vi som jobbar här

Vi arbetar i team bestående av arbetsterapeut, sjukgymnast, läkare, undersköterskor, koordinator, kurator, dietist och logoped.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.