Sjukhusbibliotek

Hos oss hittar du böcker och broschyrer om vården, om att leva med en sjukdom och vilka rättigheter du har som patient. Om du inte vet vad du letar efter hjälper vi dig att hitta rätt.

Sök i bibliotekets katalog

Utöver utbudet i katalogen har vi även ljudböcker, broschyrer, tidningar, CD-spelare, mobilladdare och dator som du kan använda när du besöker oss. 

Låna hos oss

Om du inte lånat hos oss förut behöver du registrera dig som ny låntagare. När du besöker oss aktiverar vi ditt konto. Kom ihåg att ta med legitimation.

Formulär för ny låntagare

Om du är inlagd på sjukhuset och inte kan besöka oss kan du få böcker och media levererade till din avdelning. Kontakta oss eller avdelningens personal för att få hjälp att beställa.

Låneregler

  • Lämna tillbaka i tid – återlämningsdatum ser du i bokkatalogen.
  • Du kan själv låna om böcker två gånger, om ingen står i kö.
  • Kontakta oss för att låna om böcker som beställts från annat bibliotek.
  • Låna inte ut dina inloggningsuppgifter eller böcker till andra.

Om du inte följer lånereglerna spärras ditt lånekonto.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter