Att föda barn i Kristianstad

På förlossningen i Kristianstad tar vi hand om både normala och komplicerade förlossningar.

Ring oss när du tror att förlossningen startat

Ring alltid till oss innan du åker in, så att vi kan vi hjälpa dig att bedöma hur långt du kommit i förlossningsarbetet och om det är dags att komma hit. 

Telefonnummer till Förlossningsavdelning: 044-309 13 21

När värkarbetet är regelbundet och värkarna tilltar i styrka och varar i cirka en minut så brukar det vara dags att åka till förlossningsavdelningen.

Tecken på att förlossningen startat

Om vi har fullt på avdelningen kan vi behöva hänvisa dig till annan förlossningsavdelning i Lund, Malmö, Helsingborg, eller Ystad. Vi ansvarar för att ordna plats till er.

Förlossningsavdelningar i Skåne

Föreläsning för blivande föräldrar

Du som planerar att föda ditt barn på Centralsjukhuset Kristianstad är välkommen på föreläsning hos oss från och med graviditetsvecka 28. Där berättar vi om hur det går till på förlossningen och BB och ni har möjlighet att ställa frågor. Fika serveras under pausen.

Föreläsningen ersätter inte föräldrautbildningen du får på din barnmorskemottagning utan är ett komplement.

Boka plats för dig och din partner i god tid:

Anmäl dig till föreläsning om förlossningen och BB  

Plats: Centralsjukhuset, J A Hedlunds väg 5, Plan 2, föreläsningssal Hanö/Lindö
Gå mot korridor H, följ anvisningar från centralhallen.

Titta in på förlossningen

Hur ser det ut på förlossningen och BB i Kristianstad? I filmen möter du personal och nyblivna föräldrar som berättar om hur det går till hos oss.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter