Smärtmottagning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Helsingborg Lasarettet.

Hitta på plats

Vi finns på våningsplan E, vid målpunkt L.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du för att undersökas och behandlas för smärta. Det kan till exempel vara svårbehandlad smärta, akut smärta, smärta efter en operation eller smärta i samband med cancer och nervskador.

Vi hjälper även dig som är inlagd på en avdelning på sjukhuset om du behöver mer avancerad smärtlindring. Vi behandlar bland annat med Tens.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare skriver en remiss till oss.

Ditt besök hos oss

Just nu får du inte ta med någon till ditt besök hos oss. Det är för att minska smittspridningen av coronaviruset. I vissa fall kan din närstående istället vara med via röst- eller videosamtal på din telefon. Ibland kan vi göra undantag från besöksförbudet, till exempel utifrån patientens tillstånd och för en vårdnadshavare utan symtom.

Har du nyligen varit utomlands? Då ska du berätta detta för oss innan eller vid ditt besök.

Kom ihåg att ta med legitimation och en aktuell lista över dina mediciner.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Före besöket

Du som blir kallad till oss får en smärtanalys hemskickad med kallelsen. I smärtanalysen ska du svara på frågor om din smärta. Fyll i smärtanalysen och skicka sedan in den till oss före ditt besök. 

Under

Under besöket blir du först undersökt och sedan går vi igenom svaren i smärtanalysen tillsammans med dig. Hela besöket brukar ta ungefär en timme. Utifrån undersökningen och svaren i din smärtanalys, kan vi sedan föreslå en behandling.

Efter besöket

Efter ditt besök hos oss får du en telefontid där vi följer upp behandlingen.

När vi har hittat en behandling som fungerar för dig, fortsätter du behandlingen hos din ansvariga läkare på vårdcentralen eller på en mottagning.

Vad är problemet med sidan?

Vad är problemet med sidan?