Hjärtmottagning

Hitta hit

Flera bussar stannar vid Helsingborgs Rådhus Bussinformation och tidtabeller finns på skanetrafiken.se.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som behöver utredning och behandling av exempelvis förmaksflimmer, hjärtrytmrubbningar, hjärtinfarkt, hjärtsvikt eller andra hjärtsjukdomar.

Vi utför bland annat EKG-undersökningar, ultraljud av hjärtat, elkonvertering, kontroller av pacemaker och inopererade defibrillatorer och implantation av loop recorder.

Vi arbetar med förebyggande vård, justerar din medicin, gör hälsokontroller och informerar om rökstopp, kost, motion och betydelse av att minska stress.

Vi hjälper även dig som äter blodförtunnande medel för till exempel blodpropp och förmaksflimmer.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Ditt besök hos oss

Om du inte talar svenska kan vi boka en språktolk. Vi kan även boka dövblindtolk, teckenspråkstolk, skrivtolk eller TSS-tolk för dig som behöver det. Kontakta oss i god tid innan ditt besök.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet. 

Före besöket

Ta med dig:

  • legitimation
  • lista över mediciner som du tar
  • eventuellt högkostnadskort eller frikort.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Ta inte med blommor och undvik starka dofter av hänsyn till allergiker.

Under besöket

Anmäl ditt besök i receptionen eller genom att checka in via självincheckningsautomaten. Där kan du som har frikort, är under 18 år eller över 85 år, enkelt anmäla ditt besök.

Incheckning kan tidigast ske två timmar innan ditt bokade besök och självincheckningen har öppet även när receptionen är stängd.

På mottagningen betalar du för besöket med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset särskilda kassor. Besöket är avgiftsfritt för dig under 20 år och över 85 år.

Hitta kassa för kontantbetalning

Vi som jobbar här

Hjärtläkare, specialistutbildade sjuksköterskor och medicinska sekreterare.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.