Röntgen

Hitta hit

Flera bussar stannar vid Helsingborgs lasarett, hållplatserna: Helsingborg Lasarettet, Helsingborg Lasarettet huvudentré eller Helsingborg Lasarettet N. Bussinformation och tidtabeller finns på skanetrafiken.se.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du för röntgen av skelett och lungor, datortomografi, ultraljud, eller magnetkameraundersökning.

Vi erbjuder röntgenundersökningar på bokade tider, på drop-in-mottagning med remiss, och dygnet runt för den som är inneliggande på lasarettet.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Om du ska röntga skelett eller lungor är du välkommen till vår Drop in-mottagning. Remiss hit får du från din vårdcentral.

  • Drop in-remissen gäller i en månad från utfärdandet.
  • Med drop in-remiss kan du välja om du vill göra ditt besök på Röntgen i Helsingborg, Landskrona, Ängelholm eller Trelleborg.

Du hittar drop in-tiderna i kontaktuppgifterna ovan. Om du har en annan tid inbokad hos oss så avbokas den automatiskt när du besöker Drop in-mottagningen.

Obs!

På grund av långa väntetider på Drop in-mottagningen i Helsingborg, så välkomnar vi dig även att besöka Drop in-mottagning på Röntgen i Landskrona.

Där är väntetiderna betydligt kortare och det finns bra parkeringsmöjligheter.

Ditt besök hos oss

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Före besöket

Ta med dig:

  • Godkänd fotolegitimation
  • Din kallelse, om du har en bokad tid
  • Pappersremiss, om du fått en pappersremiss för Drop-in-mottagningen

Kom i god tid innan besöket.

För optimal bildkvalitet på röntgen, lämna smycken och piercingar hemma. Vi ansvarar inte för medhavda värdesaker.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Under besöket

Anmäl dig i vår reception.

På Drop-in-mottagningen kan väntetiderna variera beroende på patienttillströmningen. Vid mycket långa väntetider händer det att vi stänger tidigare.

Efter besöket

Svaret skickas cirka två veckor efter undersökningen till den vårdinstans som gav dig remissen.

Vi som jobbar här

Röntgensjuksköterskor, undersköterskor, läkare, tandsköterskor och tandläkare.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.