Förlossnings- och BB-avdelning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Ystad Thorssons väg. Under dagtid (06.00-21.00) går ni in genom sjukhusets huvudentré. Övrig tid (21.00-06.00) går ni istället in genom entrén på Krogdammsvägen 4A.

Hitta på plats

Vi finns på våningsplan 3.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du när du ska föda barn. Ring när du tror att det börjar bli dags och innan du åker in, så att vi kan ge råd och bedöma hur långt du har kommit i förlossningsarbetet. Skulle det vara fullt hos oss, ser vi till att du får plats på ett annat sjukhus. Hit kommer även du som har ett planerat kejsarsnitt eller som har drabbats av komplikationer under graviditeten eller förlossningen.

Efter förlossningen stannar du och ditt nyfödda barn på BB-avdelningen. Här hjälper vi er med vården efteråt, barnskötsel och amning i en lugn och trygg miljö. Vi gör också en rutinkontroll och tar prover på barnet efter 48 timmar.

E-tjänster

Ditt besök hos oss

Du som partner eller närstående får vara med under förlossningen om du är frisk. Du får inte följa med om du är sjuk och har symtom som kan vara covid-19. 

Efter förlossningen får du inte följa med till BB-avdelningen. Det är för att minska risken för smittspridning i och med covid-19.

Information om covid-19 för dig som ska föda barn i Skåne

Viktiga saker att ta med när du kommer till oss är:

  • papper om din blodgrupp
  • legitimation
  • födelseplan/förlossningsbrev
  • kläder till bebisen
  • eventuellt ombyte till dig och din partner
  • personliga toalettartiklar
  • mat till partnern
  • babyskydd (bilbarnstol för bebis) till hemfärden

Det finns babynest till alla barnsängar på avdelningen.

Under förlossningen är det viktigt att tillföra vätska och energi. Vi serverar nyponsoppa, juice och saft och i ett lugnare skede av förlossningen kan du få smörgåsar och även varm mat. Önskar du något speciellt går det bra att själv ta med detta.

För din partner finns tillgång till kyl och frys samt mikrovågsugn. Vi bjuder på kaffe och te.

Vad är problemet med sidan?

Vad är problemet med sidan?