Förlossnings- och BB-avdelning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Ystad Thorssons väg.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du när du ska föda barn, tillsammans med eventuell partner eller annan närstående som du önskar ska vara med under förlossningen.

När du tror att det börjar bli dags så vill vi att du ringer oss innan du åker in, så att vi kan bedöma hur långt du kommit i förlossningsarbetet.

Efter förlossningen vårdas du och ditt nyfödda barn hos oss på BB. Du har barnet hos dig och tillsammans med er hjälper vi er genom eftervård, barnskötsel och amning i en lugn och trygg miljö.

Om det skulle vara fullt hos oss ser vi till att du får plats på ett annat sjukhus.

Ditt besök hos oss

Viktiga saker att ta med när du kommer till oss är:

  • papper om din blodgrupp
  • legitimation
  • födelseplan/förlossningsbrev
  • kläder till bebisen
  • eventuellt ombyte till dig och din partner
  • personliga toalettartiklar
  • mat till partnern
  • babyskydd (bilbarnstol för bebis) till hemfärden

Det finns babynest till alla barnsängar på avdelningen.

Under förlossningen är det viktigt att tillföra vätska och energi. Vi serverar nyponsoppa, juice och saft och i ett lugnare skede av förlossningen kan du få smörgåsar och även varm mat. Önskar du något speciellt går det bra att själv ta med detta.

För din partner finns tillgång till kyl och frys samt mikrovågsugn. Vi bjuder på kaffe och te.

Endast partner/närmast anhörig till det nyfödda barnet får komma på besök. Inga besök är tillåtna mellan klockan 13.00 och 16.00.

Vi erbjuder familjerum där partnern kan sova över i mån av plats.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter