Specialistmödravårdsmottagning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Ystad Vårdcentralen.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som är gravid och har behov av att träffa en specialistläkare. Det kan exempelvis bero på att du som mamma har en grundsjukdom som kan påverka graviditeten eller att du tidigare varit med om en komplicerad graviditet. Det är alltid din barnmorskemottagning som gör bedömningen om du behöver komma hit.

På mottagningen gör vi även de ultraljud som erbjuds samtliga gravida kvinnor i Skåne.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Du kan inte söka själv till specialistmödravårdsmottagningen. Alla patienter som kommer till oss, har först träffat en barnmorska på barnmorskemottagningen, som gjort en bedömning och skickat remiss till oss.

Ditt besök hos oss

Om du önskar, får du gärna ta med dig en vuxen närstående som stöd vid besöket. Behöver ditt barn följa med ska någon närstående följa med och se efter barnet i väntrummet under tiden.

Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.

Före besöket

Du kan förbereda dig inför ditt besök genom att läsa igenom den information du fått från din barnmorska på barnmorskemottagningen.

Om du ska göra ett ultraljud hos oss är det bra om du dricker lite extra och inte kissar den närmsta timmen före besöket. Då blir det oftast lättare för oss att få bra bilder på fostret.

Kom ihåg att ta med legitimation.

Under

Du anmäler ditt besök i receptionen eller genom att checka in via självincheckningsautomaten som finns vid ingången från Lasarettsgatan 7A och 7C samt Thorssons väg 17.

Du får bilder från ultraljudet utan kostnad. Du kan inte få digitala bilder med dig hem och det är inte tillåtet att filma under besöket.

Efter besöket

Ibland ligger fostret i en ställning som gör det extra svårt för oss att få bra bilder vid ultraljudet. Då kan det bli aktuellt att du får komma tillbaka en annan dag för att komplettera undersökningen.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter