Specialistmödravårdsmottagning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Ystad Vårdcentralen.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du om du har eller har haft sjukdomar som kan påverka din graviditet eller förlossning.

Vi tar också emot dig som fått komplikationer under din graviditet, till exempel förhöjt blodtryck, om du har gått över tiden eller ska göra tillväxtkontroll av ditt barn.

Här kan du göra fostervattenprov, rutinultraljud och även tidigt ultraljud och blodprov för dig som fyllt 33 år, s. k. KUB-test.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Du kan inte söka själv till specialistmödravårdsmottagningen. Alla patienter som kommer till oss, har först träffat en barnmorska på barnmorskemottagningen, som gjort en bedömning och skickat remiss till oss.

Ditt besök hos oss

Om du önskar, får du gärna ta med dig en vuxen närstående som stöd vid besöket. Behöver ditt barn följa med bör någon närstående följa med och se efter barnet under tiden.

Om du ska göra ett ultraljud hos oss är det bra om du inte kissar den närmsta timmen före besöket. Då blir det oftast lättare för oss att få bra bilder på fostret.

Du får bilder från ultraljudet utan kostnad. Du kan inte få digitala bilder med dig hem och det är inte tillåtet att filma under besöket.

Ibland ligger fostret i en ställning som gör det extra svårt för oss att få bra bilder vid ultraljudet. Då kan det bli aktuellt att du får komma tillbaka en annan dag för att träffa en läkare.

Före besöket

Anmäl ditt besök i receptionen eller genom att checka in via självincheckningsautomaten som finns vid ingången från Lasarettsgatan 7A och 7C samt Thorssons väg 17.  Incheckning kan tidigast ske två timmar före ditt bokade besök.

Kom ihåg att ta med legitimation.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte har avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Vi som jobbar här

Hos oss arbetar barnmorskor, läkare, undersköterska och sekreterare.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter