Akutmottagning barn och ungdom

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Ystad Lasarettet.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vid livshotande tillstånd, ring 112.

Till oss kommer barn och unga under 18 år som har blivit akut sjuka. Det kan till exempel vara feber, ont i magen, kräkningar eller andningsbesvär.

Vänd er till akutmottagningen för vuxna när vi inte har öppet eller om det gäller skador i skelettet, leder, knän, skärskador, blödningar eller akuta sjukdomar i öron, näsa eller hals.

Ring 1177 för rådgivning före ditt besök. De hjälper dig att bedöma ditt tillstånd och hänvisar dig rätt.

E-tjänster

Ditt besök hos oss

Ta med din legitimation och en lista över eventuella mediciner som ditt barn tar.

När ni kommer till oss får ni först träffa en sjuksköterska som gör en första bedömning av hälsotillståndet och avgör om ditt barn snabbt behöver träffa en läkare. Vissa tillstånd kräver omedelbart omhändertagande på akutmottagningen, andra mindre akuta tillstånd kan få vänta eller hänvisas till vårdcentral eller egenvård.

Efter besöket

Ni får information om eventuell uppföljning vid besöket. Om det är aktuellt får ni en kallelse för återbesök hemskickad till er.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter