Telefontider
- Mån-Fre 08.00-10.00 13.00-14.30
Till oss kommer du för att undersökas och behandlas för problem med den kognitiva förmågan. Det kan till exempel vara svårigheter att minnas eller orientera sig, språkstörningar eller förändringar i personligheten. Vi ger också stöd och råd till dig och dina närstående.
När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.
Före besöket får du två enkäter hemskickade som du och en närstående ska fylla i. På så vis får läkaren så mycket information som möjligt inför ditt besök.
Du får gärna ta med en närstående när du besöker oss.
Det går också bra att närstående deltar i besöket via röst- eller videosamtal på din egen telefon. Tänk på att andra personer inte hamnar i bild och visa hänsyn genom att ha samtalet på låg volym.
I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt. Läs noga vad som gäller inför ditt besök.
Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.
Under ditt första besök träffar du en sjuksköterska som är specialiserad på demenssjukdomar. Hen genomför olika kognitiva tester och efter det får du träffa läkaren.
Du kan lämna synpunkter på vården på flera olika sätt. Till exempel genom att kontakta mottagningen eller avdelningen där du fick vård eller behandling. På 1177.se kan du läsa om fler sätt att lämna synpunkter och vilket stöd du kan få.