Neurologi- och strokeavdelning 7

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Ystad Lasarettet.
Visa på karta

Telefon- och besökstider

Till oss kommer du om du har en neurologisk sjukdom, exempelvis stroke. Vi arbetar för att du ska få en snabb och säker diagnostik och tidigt insatt behandling och rehabilitering för att möjliggöra återgång till ett så normalt liv som möjligt. Exempel på undersökningar som förekommer i utredningen är datortomografi, magnetkameraundersökning, ultraljud över halskärlen och hjärtat samt hjärtrytmsövervakning.

För besökare och anhöriga

Utse en person som kontaktperson

För att vi ska kunna ägna bästa möjliga uppmärksamhet till våra patienter ber vi dig som närstående om hjälp. Vi önskar att ni inom familjen/vänkretsen utser en person som är kontaktperson under vårdtiden.

Hygien

Det är viktigt att du som besökare på avdelningen tvättar och spritar händerna för att förhindra smittspridning. Handdesinfektionsflaska finns vid ingången till avdelningen samt inne på patientrum och toaletter.

Ta inte med blommor och undvik starka dofter av hänsyn till personer som är allergiska.

Vi som jobbar här

På avdelningen arbetar läkare, neurologer, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, logopeder, dietist och kurator.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter