Minnesmottagning

Hitta hit

Flera bussar stannar vid Lasarettet i Ystad, hållplats: Lasarettet. Bussinformation och tidtabeller finns på skanetrafiken.se.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

På minnesmottagningen utreder och behandlar vi dig som har någon sjukdom som ger ökande kognitiva besvär, och där du har genomgått en grundläggande utredning genom primärvården. Kognitiva besvär kan vara till exempelvis problem med minnet eller förändring av personlighet eller beteende.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss.

Det kan ta upp till tre dagar för oss att bedöma din remiss. Om det tar längre tid kan det bero på att en särskild läkare behöver göra en bedömning. Därefter beror väntetiden på dina symtom och din diagnos. Under tiden är det den läkare som skrev remissen som ansvarar för att du får den vård du behöver. Om besvären blir värre medan du väntar kan läkaren komplettera din remiss, då gör vi en ny bedömning.

Ditt besök hos oss

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

På mottagningen betalar du för besöket med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset en särskild kassa. Besöket är avgiftsfritt för dig under 20 år och över 85 år.

Hitta kassa för kontantbetalning

Före besöket

Kom ihåg att ta med legitimation.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Under besöket

Ett besök hos oss tar cirka 60 minuter.

Efter besöket

Vid besöket får du information om fortsatt uppföljning.

Vi som jobbar här

Här arbetar specialistläkare, specialistsjuksköterska och kurator. Vid behov finns även neuropsykolog och arbetsterapeut.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.