Lung- och allergimottagning

Hitta hit

Du kan åka stadsbuss 1 eller regionbuss 551, 545 eller 558 till hållplats Kristianstad Centralsjukhuset.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som har en lung- och allergisjukdom. Vi utför olika allergitester och ger allergivaccination (hyposensibilisering) för att öka kroppens tolerans mot det allergiframkallande ämnet. Vi utför andningsprov som spirometri och kvävemonoxidtest och kontrollerar syresättning med gångprov.

Vi har en speciell syrgasmottagning för utprovning och kontroll av syrgas i hemmet och en respiratormottagning för utprovning och kontroll av hemrespirator.

För dig som har KOL har vi en KOL-skola i samarbete med sjukgymnasterna. Träning och undervisning sker två eftermiddagar i veckan under tio veckor för att du ska lära dig leva med sjukdomen.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Vill du delta i KOL-skolan kan du be läkaren på din vårdcentral att skicka en remiss till oss.

Ditt besök hos oss

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Du betalar ditt besök med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset en särskild kassa. Besöket är avgiftsfritt för dig under 20 år och över 85 år.

Hitta kassa för kontantbetalning

Före besöket

Kom ihåg att ta med legitimation.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Under besöket

De flesta av våra patienter kallas till ett andningsprov en halvtimme före läkarbesöket, hela besöket tar därför vanligtvis en dryg timme.

Vi som jobbar här

Hos oss arbetar läkare och sjuksköterskor som har specialutbildning inom lung- och allergisjukdom.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.