Lung- och allergimottagning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Kristianstad Centralsjukhuset.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som har en lung- och allergisjukdom. Vi utför olika allergitester och ger allergivaccination (hyposensibilisering) för att öka kroppens tolerans mot det allergiframkallande ämnet. Vi utför andningsprov som spirometri och kvävemonoxidtest och kontrollerar syresättning med gångprov.

Vi har en speciell syrgasmottagning för utprovning och kontroll av syrgas i hemmet och en respiratormottagning för utprovning och kontroll av hemrespirator.

För dig som har KOL har vi en KOL-skola i samarbete med sjukgymnasterna. Träning och undervisning sker två eftermiddagar i veckan under tio veckor för att du ska lära dig leva med sjukdomen.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Vill du delta i KOL-skolan kan du be läkaren på din vårdcentral att skicka en remiss till oss.

Ditt besök hos oss

Meddela oss i god tid om du behöver en tolk, så bokar vi det åt dig.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte har avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Före besöket

Kom ihåg att ta med legitimation.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Under

De flesta av våra patienter kallas till ett andningsprov en halvtimme före läkarbesöket, hela besöket tar därför vanligtvis en dryg timme.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter