Specialistminnesmottagning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Ängelholm Södra Sjukhuset.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som har symtom på kognitiv svikt och har utretts via primärvården.

Symtom för denna typ av sjukdomar är bland annat minnessvårigheter, språkstörningar, svårigheter att orientera sig eller förändringar i personligheten.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Ditt besök hos oss

Behöver du en tolk? Meddela oss i god tid innan ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Före besöket

Innan ditt  besök så får du hemskickat två symtomenkäter. Den ena ska du själv fylla i och den andra ska någon anhörig eller närstående fylla i.

Syftet är att förse läkaren med så mycket information som möjligt inför ditt besök.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Under

Vid ditt första besök så träffar du en demenssjuksköterska som genomför olika kognitiva tester, och efter det får du träffa läkaren.

Det är bra om en anhörig eller närstående följer med dig på besöket.

Efter besöket

Vid behov så kommer du innan nästa besök hos oss att få genomgå en neuropsykologisk undersökning, röntgen eller mätning av blodflödet.

Dessa kan äga rum på någon annan mottagning.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter