Minnesmottagning

Hitta hit

Du kan åka stadsbuss 1 eller regionbuss 551, 545 eller 558 till hållplats Kristianstad Centralsjukhuset.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi utreder och behandlar dig som har kognitiva symptom, till exempel försämrat minne, språk och rumsuppfattning. Vi erbjuder bland annat rådgivning, funktions- och aktivitetsbedömning, stöd och råd av kurator till både patient och anhörig och vid behov mediciner som kan underlätta vardagen.

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

En första utredning blir gjord tillsammans med en demenssjuksköterska på vårdcentralen.

Ditt besök hos oss

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Du betalar ditt besök med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset en särskild kassa. Besöket är avgiftsfritt för dig under 20 år och över 85 år.

Hitta kassa för kontantbetalning

Före besöket

När vi tagit emot remissen får du träffa en sjuksköterska i hemmet eller på mottagningen, för att utföra minnestester inför läkarbesöket.

Kom ihåg att ta med legitimation.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Vi som jobbar här

Hos oss arbetar sjuksköterskor, kurator, arbetsterapeut och läkare.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.