BB-avdelning 053-054

Hitta hit

Du kan åka stadsbuss 1 eller regionbuss 551, 545 eller 558 till hållplats Kristianstad Centralsjukhuset.
Visa på karta

Telefon- och besökstider

Hos oss vårdas du och ditt nyfödda barn efter förlossningen. Du har barnet hos dig och tillsammans med er hjälper vi er genom eftervård, barnskötsel och amning i en lugn och trygg miljö.

Även du som har ett planerat kejsarsnitt eller har drabbats av komplikationer under graviditet eller förlossning vårdas hos oss.

Normalförlösta kvinnor går oftast hem inom 48 timmar efter förlossningen och återbesök sker sedan under dagtid på vår BB-mottagning.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Tiden på BB-avdelningen ska präglas av lugn och ro. I mån av plats erbjuds partner till den nyförlösta kvinnan att sova över. Det kostar 250 kronor per dygn. Då ingår frukost.

Avdelningen har fria besök för partner till den nyförlösta eller gravida kvinnan samt för friska syskon till det nyfödda eller väntade barnet.

På grund av att nyfödda barn är känsliga för infektioner undanber vi besök av barn under 12 år som inte är syskon till det nyfödda eller väntade barnet.

En dag på avdelningen

8.00-9.00      Frukost, serveras i dagrummet.
ca 11.40        Lunch, serveras på rummet.
ca 16.40        Middag, serveras på rummet.

Mat och medhavd dryck kan förvaras i kylskåpet i dagrummet där det också finns mikrovågsugn.

I korridoren finns en kaffemaskin med gratis kaffe för mamma och övernattande partner. För övriga kostar det 5 kronor per kopp.

Patientavgiften för dig som är inlagd hos oss är 100 kronor per dygn.

Mer information om hur det är att föda barn i Kristianstad

Vi som jobbar här

Barnmorskor, sjuksköterskor och undersköterskor.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.