Du som partner eller närstående får inte följa med eller komma på besök på BB-avdelningen eftersom det är besöksförbud på grund av covid-19.

BB-avdelning 053-054

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Kristianstad Centralsjukhuset.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Vi tar hand om dig och ditt nyfödda barn efter förlossningen. Vi hjälper er med vården efteråt, barnskötsel och amning i en lugn och trygg miljö. Hit kommer även du som har ett planerat kejsarsnitt eller som har drabbats av komplikationer under graviditeten eller förlossningen.

Vi gör en rutinkontroll och tar prover på barnet efter 48 timmar.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Tiden på BB-avdelningen ska präglas av lugn och ro. I mån av plats erbjuds du som partner till den nyförlösta kvinnan att sova över. Det kostar 250 kronor per dygn. Då ingår frukost. Syskon till det nyfödda barnet kan inte övernatta här på BB.

Avdelningen har fria besök för dig som partner till den nyförlösta eller gravida kvinnan samt för friska syskon till det nyfödda eller väntade barnet.

Eftersom nyfödda barn är känsliga för infektioner undanber vi besök av barn under 12 år som inte är syskon till det nyfödda eller väntade barnet.

En dag på avdelningen

8.00-9.00      Frukost, serveras i dagrummet.
cirka 11.40   Lunch, serveras på rummet.
cirka 16.40   Middag, serveras på rummet.

Mat och medhavd dryck kan förvaras i kylskåpet i dagrummet där det också finns mikrovågsugn.

I korridoren finns en kaffemaskin med gratis kaffe för mamma och övernattande partner. För övriga kostar det 5 kronor per kopp.

Patientavgiften för dig som är inlagd hos oss är 100 kronor per dygn.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter