Sexuell hälsa

Två ungdomar som ser på varandra och ler.
Om du har frågor kring din sexualitet eller sexuella hälsa kan du får råd, stöd och behandling hos oss.

På barnmorskemottagningen kan du få hjälp med skydd mot graviditet. Det finns olika sätt att skydda sig. Vi hjälper dig att hitta det skydd som passar bäst för dig. Om du har fått ett oönskat graviditetsbesked kan du komma till oss för råd och stöd.

Om du har du har gjort en gynekologisk egenprovtagning och ditt prov innehåller HPV, får du göra en gynekologisk cellprovtagning. Det kan du göra på en barnmorskemottagning. Gynekologisk cellprovtagning (1177.se)

Hos oss kan du också testa dig för sexuellt överförbara sjukdomar hos oss oavsett kön. Du kan bland annat testa dig för klamydia, gonorré, syfilis eller HIV. Om du testat positivt för klamydia kan vi hjälpa dig med behandling och smittspårning.

Du kan beställa test för klamydia och gonorré på 1177.se. Testet kostar ingenting och kommer hem till dig med post. Beställ klamydia- och gonorrétest i Skåne via nätet (1177.se)

Sexologmottagning

På en del barnmorskemottagningar finns också en sexologmottagning. Där kan du få hjälp med råd och behandling kring sexuell hälsa. Det kan till exempel vara frågor kring lust, vulvasmärta, erektionsproblem, svårigheter att få orgasm, tidig utlösning, könsidentitet och sexualitet. Du kan få hjälp av oss oavsett kön, sexuell läggning, om du är singel eller om du har en eller flera partners.

Du kan träffa oss på de barnmorskemottagningar som har en sexologmottagning, eller digitalt om du vill det. Du kan komma till oss ensam eller tillsammans med en eller flera partners.

Hitta sexologmottagning i Skåne (1177.se)