Barnmorskemottagningar

På barnmorskemottagningen följer vi dig under hela din graviditet. Vi hjälper också dig som behöver råd kring preventivmedel, klimakteriet eller din sexuella hälsa.
Kontaktuppgifter till våra barnmorskemottagningar

Du kan komma till oss för att få hjälp med många olika saker. Du kan få stöd kring frågor om preventivmedel, graviditet, klimakteriet eller sexuell hälsa. Vi har olika utbildningar och träffar i grupp som du kan gå på. Om du vill kan du ta med dig en närstående när du kommer till oss.

Du kan träffa oss på våra mottagningar och digitalt i vissa ärenden. Du kan till exempel träffa en sexolog, förnya recept eller ha ett uppföljande besök under din graviditet digitalt. Vi som arbetar här har tystnadsplikt.

Egenprovtagning och vaccination mot HPV

Är du kvinna och mellan 23 och 70 år? Då blir du som bor i Skåne erbjuden att testa dig regelbundet för HPV genom gynekologisk egenprovtagning.

HPV är ett mycket vanligt virus. HPV kan ge cellförändringar som i ovanliga fall kan leda till cancer, framför allt i livmoderhalsen. Därför är det viktigt att testa sig för HPV. Testet kostar ingenting och kommer hem till dig med post. Gynekologisk egenprovtagning för HPV i Skåne (1177.se)

Du som är född 1994–1999 kan vaccinera dig gratis mot HPV på en barnmorskemottagning. Vaccination mot HPV (1177.se)